Vanessa Servera, consellera delegada de l’Institut Català de Finances (ICF)
Vanessa Servera, consellera delegada de l’Institut Català de Finances (ICF)
{"name":"2023/01/10/13/22/0176cb9c-71db-4c8b-9823-9cbecb914a22.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":3970202}

El Govern ha nomenat avui Vanessa Servera i Planas consellera delegada de l’Institut Català de Finances (ICF), entitat a la qual porta vinculada més de 20 anys, els últims 5 com a Directora General de Finances i Operacions. Durant tot aquest temps, Servera ha acumulat experiència en l’anàlisi i concessió de finançament a empreses i ha gestionat aspectes interns de l’ICF vinculats amb les seves finances, l’àmbit tecnològic i les relacions amb la banca pública europea. També ha coordinat projectes estratègics com la transformació digital, la homologació jurídica i la migració de sistemes informàtics, entre altres.

Servera agafa el relleu de l’actual conseller delegat de l’ICF, Jordi Òliva Ritort, al qual el Govern vol agrair la seva contribució al manteniment de la solvència i la solidesa de l’entitat.

Nascuda a Tarragona l’any 1976, Vanessa Servera i Planas és llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Finances per l’Institut d’Estudis Financers (IEF). Té el postgrau en Prevenció, Reestructuracio i Concurs de Creditors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el programa de Direcció General de l’IESE i l’Executive Program in Strategy & Operations de l’Standford Business School. Ha obtingut la certificació FRM en l’àmbit de riscos financers per la Global Association of Risk Professionals (GARP).

Servera va començar a l’ICF com a Analista Financera (2001-2004), va continuar com a cap d’Inversions Creditícies (2004-2008) i finalment en va ser la Directora Financera (2008-2009). Després d’un parèntesi de 2 anys com a directora general de Finances i Risc de l’Instituto del Crédito Oficial (ICO), es va tornar a reincorporar a l’ICF en qualitat de directora de Finances, Control, Operacions i Processos (2012-2017). Des del mes d’abril del 2017, n’és la directora General de Finances i Operacions.

En el camp de la docència, actualment és professora del Màster Internacional de Banca de la Barcelona Business School sobre Digital Banking i ha impartit classes a professionals de banca sobre Riscos Financers, Valor en Risc, Anàlisi de Clients en Banca Corporativa en diferents cursos i màsters.