Delegació a Barcelona

Primera sessió d'enguany del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona

El delegat del Govern a Barcelona presideix la primera sessió d'enguany del Consell de Direcció de l'Administració Territorial

Primera sessió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona del 2023

query_builder   10 gener 2023 14:24

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a Barcelona presideix la primera sessió d'enguany del Consell de Direcció de l'Administració Territorial

Primera sessió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona del 2023

A la reunió també s'ha fet balanç de les visites i gestions realitzades del barraquisme a la llera del riu Besòs

El delegat territorial del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha presidit la primera sessió d'enguany del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona.

Borràs ha informat els responsables dels Serveis Territorials dels diferents departaments de la Generalitat de les visites al territori realitzades durant el mes de desembre. Destaquen l’acompanyament al president Aragonès i al conseller Nadal al Sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès del passat dimecres 14. El Delegat ha assegurat que es tracta d’una instal·lació i d’un projecte estratègics pel país.

També s’ha remarcat l’acompanyament al conseller de Salut, Manel Balcells, a l'Hospital de Mollet del Vallès i de Granollers. Una de les prioritats que hi ha en aquests moments a tots dos centres és disminuir les llistes d’espera. A més, un dels reptes pendents continua essent suplir la manca de professionals en l’àmbit de la pediatria, una especialitat que no compta amb el suficient nombre de professionals per cobrir tota la demanda. Borràs també ha exposat les gestions realitzades des de la Delegació en nom del Govern de la Generalitat, en la cerca del veí de les Franqueses del Vallès que continua desaparegut des del 29 de desembre mentre feia una ruta per la serra de Béigar, a Salamanca. Ha traslladat els responsables dels Serveis Territorials la implicació de diferents departaments en el cas amb la realització de trucades telefòniques per seguir de prop el cas i per mantenir un acompanyament constant a la família.

A la reunió del CDTAB, el delegat del Govern a Barcelona també ha manifestat la seva voluntat d’acabar de visitar tots els municipis que pertanyen a la delegació per tal de conèixer de primera mà la situació del territori.

També s’ha parlat de la Reunió Plenària per a la gestió del barraquisme a la llera del riu Besòs que es va celebrar el 14 de desembre de 2022 i que va donar lloc a la creació de tres subcomissions de treball en diferents àmbits: social, territori-jurídic, riscos i seguretat. L’objectiu, ara, és analitzar els estudis realitzats i així poder detallar propostes, calendari i recursos necessaris per dur-les a terme.

Joan Borràs ha afirmat que ”un dels objectius és frenar el creixement de l’assentament”. Des de la Delegació Territorial del Govern de Barcelona continuen treballant conjuntament amb el Consorci del Besòs, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Montcada i Reixac per tal de resoldre la situació.

Durant la sessió d’avui també s’ha informat del seguiment constant de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’aquest 2023 i del desig d’aprovar-los tan aviat com es pugui. Borràs ha manifestat la necessitat d’arribar a un acord “per tal de dotar a la societat dels recursos necessaris per millorar la vida de la gent”.

Els responsables dels Serveis Territorials dels diferents departaments de la Generalitat també han exposat i anunciat les properes visites oficials que faran arreu del territori per conèixer de primera mà l’actualitat dels municipis i la gestió que s’està fent de temes que resulten d’interès per a la ciutadania.

1  

Imatges

Primera sessió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a Barcelona - 2023

Primera sessió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a Barcelona - 2023 6811513

Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia