Direcció General de Comunicació

Presidència

El Govern consulta els municipis i consells comarcals sobre les necessitats de formació professional

query_builder   11 gener 2023 16:02

event_note Nota de premsa

El Govern consulta els municipis i consells comarcals sobre les necessitats de formació professional

  1. La consulta s’enmarca en la metodologia de treball del servei de prospecció de necessitats dels serveis bàsics del Sistema FPCAT
  2. Permetrà obtenir informació sobre el teixit productiu de cada sector i territori per planificar les noves necessitats formatives del mercat de treball.

En el marc de l’Estratègia de prospecció i planificació de l’Oferta 365, acordada a la Comissió Rectora del Sistema FPCAT, l’Agència FPCAT inicia un procés de consulta als municipis, consells comarcals i consells territorials de formació professional amb l’objectiu de conèixer les necessitats de formació i qualificació de la ciutadania i del teixit productiu.

Aquest procés forma part de la metodologia de treball del servei de prospecció de necessitats dels serveis bàsics del Sistema FPCAT i s’impulsa amb l’acord de les entitats municipalistes ACM i FMC, membres del Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

La prospectiva consisteix en l’estudi de l’evolució futura del teixit productiu per mitjà d’hipòtesis que permetin preveure els canvis que s’esdevenen i planificar les actuacions pertinents per donar resposta a les noves necessitats formatives del mercat de treball.

L’anàlisi dels indicadors clau sobre de les tendències de l’activitat econòmica, el mercat laboral i les activitats formatives conjuntament amb l’anàlisi dels informes territorials i sectorials de prospecció disponibles, la consulta als actors rellevants del Sistema FPCAT i el treball de concertació amb els agents socials, permet prendre decisions fonamentades en l’evidència sobre la planificació dels serveis bàsics del Sistema FPCAT: informació i orientació; formació professional i acreditació de competències professionals.

Aquesta consulta que tindrà lloc fins el proper 10 de febrer de 2023, és inèdita en la història de les polítiques públiques de formació i qualificació i s’emmarca en una nova etapa de concertació permanent de la Comissió Rectora del Sistema FPCAT, màxim òrgan de governança del Sistema.

La consulta està organitzada conjuntament amb la Secretaria de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran a través de la plataforma MUNICAT.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia