Salut

Salut nomena Montserrat Gea, comissionada del conseller per liderar el Fòrum de Diàleg Professional

query_builder   12 gener 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Salut nomena Montserrat Gea, comissionada del conseller per liderar el Fòrum de Diàleg Professional

  1. El Fòrum està format per diferents representants dels professionals del sector de la salut i d’altres àmbits com l’universitari, l’econòmic o els serveis social i treballa per donar resposta als reptes de present i futur de les professions sanitàries

El Departament de Salut ha nomenat Montserrat Gea comissionada del conseller per liderar el Fòrum de Diàleg Professional, que treballa per donar resposta als reptes de present i futur de les professions sanitàries. El Fòrum està format per diferents representants dels professionals del sector de la salut i d’altres àmbits com l’universitari, l’econòmic o els serveis socials. Les seves conclusions han de servir al Departament de Salut com a full de ruta en les polítiques de planificació i ordenació dels professionals de la salut.

Nascuda l’any 1976 a Lleida, la fins ara directora general de Professionals de la Salut és diplomada en Infermeria (E.U.Gimbernat) i diplomada en Ciències Empresarials (UdL). Màster en Ciències de la Infermeria i Doctora per la Universitat de Lleida, amb menció internacional (Universitat de Toronto).

En l’àmbit professional, ha exercit com a infermera assistencial en diferents àmbits: el sociosanitari, el residencial i en la primària, i, tot i que d'una forma més dilatada, en l'àmbit hospitalari a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida. Ha estat també vicerectora d'Internacionalització de la Universitat de Lleida i és professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia.

Especialitzada en polítiques de salut pública i recerca qualitativa per la Bloomberg Faculty of Nursing de la Universitat de Toronto, va ser la investigadora principal del Grup de Recerca en Cures de la Salut de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), així com també investigadora d’altres grups internacionals i de l’Estat espanyol.

En aquest context ha desenvolupat i traduït diferents guies de pràctica clínica per a la integració de l'evidència científica a la pràctica diària de les cures (programa BPSO de la Registered Nurses Association of Ontario i Investen-isciii).

Membre del CIBER d'envelliment i fragilitat CIBERFES, també ha liderat i coordina tant projectes competitius del FIS com del programa H2020, principalment orientats als desenvolupament de TIC i la seva aplicació en contextos de salut-malaltia. En aquest darrer punt ha estat secretària del Consell d'Infermeres i Infermers de Catalunya, i responsable de la seva comissió de recerca, i presidenta del Col·legi d’infermeres i infermers de Lleida.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia