Cultura

foto

La Mancomunitat Cultural s'amplia per impulsar polítiques culturals properes a la ciutadania

query_builder   13 gener 2023 10:00

event_note Nota de premsa

La Mancomunitat Cultural s'amplia per impulsar polítiques culturals properes a la ciutadania

  1. En la primera reunió de la Mancomunitat amb els nous membres, el Consell ha apostat per concertar les polítiques de subvencions al sector i treballar en el desenvolupament d’una plataforma tecnològica que uneixi i simplifiqui la informació d’interès de totes les administracions de cara el ciutadà
  2. La consellera Natàlia Garriga ha destacat la necessitat que el món local continuï apostant per la inversió en cultura en els seus municipis


Foto{"name":"2023/01/13/09/52/bf9e9308-8019-473f-9717-ebe10f3a23ec.jpeg","author":"Arnau Pascual_Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":86453}

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha encapçalat la reunió del Consell de la Mancomunitat Cultural amb la participació dels nous membres institucionals després del seu procés d’ampliació. S’hi han incorporat els representants de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de Governs Locals, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (MdC). Amb anterioritat ja en formaven part el Departament de Cultura de la Generalitat i les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

La Mancomunitat Cultural és un òrgan de cooperació cultural entre les diferents administracions, amb l’objectiu de coordinar i posar en comú les diferents polítiques culturals que es duguin a terme arreu del territori, per tal de donar el millor servei possible a la ciutadania. Les noves incorporacions reforcen aquesta vessant de servei públic i permeten ampliar el camp d’actuació per tal que reverteixi positivament en la cultura del país.

En el desenvolupament de la trobada, la consellera de Cultura Natàlia Garriga ha assenyalat que un dels objectius del Govern de la Generalitat en aquesta legislatura és construir un sistema cultural de referència, i que per fer-ho és imprescindible la cooperació i concertació de les polítiques culturals amb el món local, per la proximitat a la ciutadania de l’acció dels ajuntaments i diputacions. També ha destacat la importància de la despesa en l’àmbit cultural que realitza el món local i ha insistit en la necessitat de mantenir aquest nivell i augmentar-lo progressivament en paral·lel a l’esforç que està realitzant el Departament de Cultura, fet que totes les institucions i entitats han correspost positivament.

Dels acords presos durant la sessió d’avui cal destacar:

  1. El desenvolupament d’una plataforma tecnològica que faciliti l’accés a la informació dels ajuts i subvencions del món cultural que s’ofereixen a Catalunya.
  2. Avançar en l’estudi per la concertació de programació de les subvencions al món local, prioritzant l’àmbit patrimonial, de manera que els ajuts del Departament de Cultura i diputacions comparteixin bases i mecanismes de gestió, amb l’objectiu que es simplifiqui el finançament dels projectes culturals dels ajuntaments, professionals i institucionals.

També s’ha informat dels avenços aconseguits mitjançant els diferents grups de treball creats per la Mancomunitat Cultural:

  1. Inici dels treballs per a l’estructuració i coordinació del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya.
  2. Renovació i augment del suport a la programació escenicomusical a través del Programa.cat i convocatòria pluriennal 2022-2024
  3. Implementació del nou carnet de biblioteques públiques amb marca i disseny comú
  4. Previsió d’incorporació de les diputacions de Lleida i Tarragona al Consorci per a la Normalització Lingüística

2  

Imatges

Fotografia de la reunió

Fotografia de la reunió 98841

Fotografia de grup

Fotografia de grup 86453

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia