Educació

Fotografia

Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar el professorat i els centres educatius

query_builder   16 gener 2023 12:22

event_note Nota de premsa

Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar el professorat i els centres educatius

·A partir d’avui els professionals de l’educació poden contactar amb un grup de 20 persones que gestionaran el suport i assessorament en matèria de benestar emocional

·El Departament també elaborarà material pedagògic, farà formació per a docents i tallers adreçats a alumnat i famílies


Fotografia{"name":"2023/01/13/13/29/b390fe8b-f224-42f5-a82b-5ccafec1df08.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":484662}


El Departament d'Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional, per tal d’acompanyar els professionals del món educatiu i els centres en la gestió del benestar emocional del seu alumnat. A primera hora d’avui els directors i directores, i els docents d’escoles i instituts han rebut un correu on se’ls informa sobre aquest programa, que els ha de permetre gestionar les diferents situacions que puguin succeir durant el dia a dia dels centres.


L’objectiu és acompanyar els docents i d’altres professionals educatius dels centres, oferir-los eines per a la millora del benestar emocional, donar-los suport quan detecten dificultats de gestió emocional amb l’alumnat, i assessorar-los davant de situacions greus que es puguin donar en el centre educatiu. Al mateix temps, es vol facilitar la detecció i la resposta grupal en situacions de risc de malestar, així com promoure actuacions amb impacte positiu en el benestar emocional d’infants i joves.


També entra en funcionament un grup de 20 professionals del Departament d'Educació que ha de coordinar i gestionar el programa, format per 2 coordinadors, 17 professionals de l’àmbit de la psicologia i la pedagogia, un tècnic administratiu, així com l’assessorament periòdic per part de persones expertes del sector.


El grup coordinador del programa durà a terme atenció telefònica als docents, intervenció en situacions d’emergència, acompanyament als centres, dinàmiques de gestió emocional en grups classe, elaboració de material pedagògic, formació del professorat i eines de gestió emocional per a les famílies.


Les persones interessades –equips directius, tutors, docents de cicle superior d’educació primària, ESO i postobligatòria i altres professionals educatius- es poden posar en contacte amb el grup d’acompanyament per al benestar emocional a través de diferents vies:

-Atenció telefònica, de 8h a 19h, de dilluns a divendres: 900841383

-Correu electrònic equipbenestaremocional.educacio@gencat.cat


El programa té un pressupost de 800.000 euros finançats pel Ministeri d’Educació.


16 de gener de 2023

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia