Drets Socials

Visita a les obres d'un futur equipament social

Conseller Campuzano: "Per abordar seriosament la llista d'espera social necessitem tenir ben aviat el pressupost de la Generalitat aprovat"

query_builder   13 gener 2023 19:01

event_note Nota de premsa

Conseller Campuzano: "Per abordar seriosament la llista d'espera social necessitem tenir ben aviat el pressupost de la Generalitat aprovat"

El titular de Drets Socials visita equipaments d’Associació Alba i Arrels Sant Ignasi a Lleida

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet aquest divendres una visita institucional a Lleida, on s’ha vist amb representants de la Paeria i d’entitats socials del territori.

La jornada ha començat Sant Martí de Maldà amb una visita a les obres d’un futur equipament de serveis a l’envelliment rural de l’Associació Alba, on ha afirmat: “El Govern fa una aposta molt important de reducció de les llistes d’espera en el 2023 en l’àmbit de les persones grans o amb discapacitat, però per poder abordar seriosament aquesta llista d’espera, necessitem tenir ben aviat el pressupost de la Generalitat aprovat”. En referència a les instal·lacions, ha afegit que “projectes com aquest necessiten que tinguem el pressupost en marxa”.


El conseller visita les obres del futur equipament La Bassa{"name":"2023/01/13/18/55/228daf4a-cf1a-43ed-b1a3-a65fca5727cc.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":162802}

Campuzano, després de passar per l’Ajuntament de Sant Martí de Riucorb, ha visitat les obres del futur equipament comunitari La Bassa de l’Associació Alba, plantejat des d’un model inclusiu i innovador que pugui donar resposta a la realitat del territori, amb una mirada comunitària i que generi un impacte social, cultural i econòmic. L’ha acompanyat del president del Consell Comarcal de l’Urgell i alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells i Huguet, amb qui s’ha reunit per tractar les necessitats del municipi.

Transformació dels serveis

El conseller ha assenyalat que el projecte d’Alba “és un molt bon exemple per estendre al conjunt del país, i singularment a l’àmbit rural”, ja que inclou tant persones amb discapacitat com gent gran, i no només serà un espai residencial, sinó que oferirà serveis al conjunt de la comunitat. “Estem en un moment de transformació dels serveis a les persones, molt orientat a que la gent vol viure a casa seva i amb la comunitat, i hem de fomentar aquesta vida en comú, en cooperació amb el tercer sector i la iniciativa social”, ha observat. Ha destacat que l’associació està promoguda per famílies i professionals i molt arrelada al territori, i ha apostat per potenciar el model de col·laboració público-privada entre entitats, món local i Generalitat que ha fet possible aquest projecte. “Esperant que els recursos dels Next Generation també ens serveixin per transformar els serveis de suport cap al nou tipus de residències que necessitem”, ha afegit.

El conseller al solar on anirà la futura residència{"name":"2023/01/13/18/56/4e260581-02d7-4c4f-8e1f-6e0ad0d9ddfc.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":225877}

La primera fase de La Bassa compta amb una llar residència amb 24 places per a persones amb discapacitat de l’Associació Alba amb grans necessitats de suport, a més d’un centre de dia per a gent gran i espais multisensorials oberts a la ciutadania. També oferirà serveis complementaris i d’Atenció Domiciliària. El projecte compta amb finançament del Departament, i en una segona fase preveu la construcció d’una residència per a gent gran en format d’apartaments, que ha adaptat el projecte amb aprenentatges de la pandèmia de la covid-19, amb habitacions individuals i d’entrada independent.

Visita a la Paeria

A la ciutat de Lleida, el titular de Drets Socials ha fet una visita a la residència de gent gran Llar Sant Josep, centre propi del Departament, per conèixer la seva tasca d’atenció a la gent gran.

Campuzano ha anat després a la Paeria, on s’ha reunit amb el paer en cap, Miquel Pueyo i Paris, per abordar qüestions socials d’importància per la ciutat. Abans de la trobada, el conseller i l’alcalde han atès els mitjans de comunicació.

Els equips de la Conselleria i de la Paeria{"name":"2023/01/13/19/00/949140f8-b260-43b3-88af-eeb36737c2d2.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":211652}

Reunió amb Allem i visita a un dels recursos d’Arrels Sant Ignasi

Posteriorment, el conseller s’ha reunit amb Allem, una federació d'entitats socials dedicades al suport de persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de Lleida. En la trobada han tractat temes com l’acció concertada dels serveis socials, un model que les entitats han demanat implementar i que la Conselleria té la voluntat d’establir-lo. Actualment es treballa en el Projecte de llei d’acció concertada de Catalunya, ja que donaria més estabilitat i qualitat al servei.

També s’han abordat afers com la previsió d’increment de places per acabar amb les llistes d’espera en el sector de l’atenció a les persones, i en concret en la discapacitat, així com la d’augmentar els mòduls dels serveis socials aquest any.

Durant la jornada, el conseller ha visitat també Arrels Sant Ignasi, una entitat d’atenció i acollida de persones sense llar i persones vulnerables de la ciutat de Lleida, que fa també tasques de sensibilització social.

4  

Imatges

El conseller amb el paer en cap

El conseller amb el paer en cap 157072

Foto de grup amb l'equip de la Paeria

Foto de grup amb l'equip de la Paeria 211652

Visita a les obres de l'Associació Alba

Visita a les obres de l'Associació Alba 225877

Visita al futur equipament La Bassa

Visita al futur equipament La Bassa 162802

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia