Delegació a Barcelona

Imatge de la reunió

El Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona manté una reunió de treball amb les presidències dels Consells Comarcals

query_builder   16 gener 2023 16:28

event_note Nota de premsa

El Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona manté una reunió de treball amb les presidències dels Consells Comarcals

A la reunió s’ha abordat la proposta del Departament d’Interior de fer una convocatòria centralitzada de places de Policies Locals des dels Consells Comarcals


El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, s’ha presentat a les presidències dels Consells Comarcals de l'àmbit d'aquesta Delegació Territorial. A la reunió telemàtica han participat Eva Martínez, presidenta del consell comarcal del Baix Llobregat, Ignasi Giménez, president del consell comarcal del Vallès Occidental i Emilio Cordero, president del consell comarcal del Vallès Oriental. Damià del Clot, president del consell comarcal del Maresme, ha excusat la seva assistència.

Borràs ha remarcat la plena disposició de la Delegació per tal de conèixer qualsevol necessitat que es vulgui traslladar des dels Consells Comarcals i dels municipis de la demarcació de Barcelona. També ha proposat la realització dels Consells de Direcció Descentralitzats, l’òrgan de coordinació mensual de les polítiques del Govern entre els diferents departaments. Així mateix, el delegat ha suggerit els presidents del Consell Comarcal si voldrien acollir aquesta trobada a les seves seus o a un edifici emblemàtic del seu territori.

Durant la sessió també s’ha abordat la proposta per part del Departament d’Interior de fer una convocatòria centralitzada de places de Policies Locals des dels diferents Consells Comarcals. Es tracta d’una proposta que ja s’ha dut a terme conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme i que compta amb una sèrie d’avantatges com la creació d’una borsa de treball de cara a cobrir substitucions o interinatges, la possibilitat d’estabilitzar les plantilles i la reducció del volum de tasques administratives, sobretot als municipis petits.

Des dels Consells Comarcals s’ha posat de manifest que es tingui present la manca de recursos humans i econòmics per poder gestionar el gran volum de tramitacions que es poden arribar a generar. Es tracta d’una reivindicació històrica que des de fa temps duen a terme els diferents Consells Comarcals per donar suport a aquells municipis de menys de 20.000 habitants.

Durant la reunió, les presidències dels diferents Consells Comarcals han demanat que es faci una revisió del Fons de Cooperació Local amb una nova distribució més proporcional. Entre les seves peticions també hi ha la de reclamar el finançament, directe i indirecte, que acompanyi les delegacions de serveis que la Generalitat fa als consells comarcals per part de tots els departaments implicats com és el cas del Departament de Presidència, el de Drets Socials, el d’Igualtat i Feminismes i el d’Educació.

Cal mencionar que totes aquestes reivindicacions han estat traslladades amb anterioritat al Departament de Presidència de manera recurrent.

Els diferents Consells Comarcal han remarcat que fins ara no tenen la possibilitat de generar recursos propis ni de gestionar taxes o impostos per incrementar els seus interessos, i per això exposen la necessitat de crear mecanismes de coordinació entre la Generalitat i els Consells Comarcals.

El delegat s’ha compromès a seguir de prop la situació, mantenir una reunió amb la secretaria d’administracions locals i traslladar totes aquestes necessitats per tal de trobar respostes que assegurin el bon funcionament i la coordinació entre administracions per donar el millor servei possible a la ciutadania.

1  

Imatges

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona es reuneix amb les presidències dels Consells Comarcals

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona es reuneix amb les presidències dels Consells Comarcals 3470848

Policia
Seguretat
Bon govern
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia