Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen 25 persones en el marc del dispositiu per a prevenir robatoris amb força a interior de domicili al barri de les Tres Torres, a Sarrià- Sant Gervasi

query_builder   17 gener 2023 07:30

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen 25 persones en el marc del dispositiu per a prevenir robatoris amb força a interior de domicili al barri de les Tres Torres, a Sarrià- Sant Gervasi

. Dinou dels arrestats estan relacionats amb robatoris o temptatives de robatoris amb força en immobles i la resta van quedar detinguts per atemptat als agents de l’ autoritat (1), falsificació de document públic (1), robatori amb força a establiment (3) i per tràfic de drogues (1)

. Un dels detinguts ha ingressat a presó. En 17 dels casos, les detencions es van realitzar per temptativa de robatori i/o actes preparatoris, de manera que els agents desplegats en l’operatiu van evitar la comissió del fet delictiu

. La Unitat de Drons dels Mossos d’Esquadra s’ha incorporat per primera en un dispositiu de seguretat ciutadana d’aquestes característiques a Barcelona amb l’objectiu de detectar des de l’aire possibles moviments sospitosos

. Des de l’inici del dispositiu, els fets delictius en aqueta zona han baixat i des de principis d’any fins ara no se n’ha denunciat cap robatori amb força a interior de domicili

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona i de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi van activar el passat 15 de desembre un dispositiu especial de prevenció de robatoris amb força a interior de domicili al districte de Sarrià- Sant Gervasi després que durant el mes de novembre en el barri de les Tres Torres s’hagués registrat un augment de fets en aquest àmbit. El dispositiu, que es continua mantenint i que s’anirà adaptant a les realitats delinqüencials que es registrin a la zona, ha comportat fins ara la detenció de 25 persones, 19 de les quals relacionades directament amb robatoris o temptatives de robatoris amb força a interior de domicili i la resta estan vinculades amb delictes per atemptat als agents de l’autoritat (1), falsificació de document públic (1), per robatori amb força a establiment comercial (3) i tràfic de drogues (1). En el marc del dispositiu es van identificar un total de 82 persones i 13 vehicles.

De les dinou persones relacionades directament amb robatoris a pisos, disset no van arribar a accedir a l’interior de cap immoble i van ser arrestades per presumptament cometre actes preparatoris a la comissió dels fets. En tots els casos, els detinguts es desplaçaven en vehicle particular o en taxi. La majoria dels detinguts no tenen antecedents o molt pocs.

En dotze de les intervencions policials, els lladres havien col·locat o ho estaven fent marcadors a les portes i en la resta duien eines per forçar els accessos i accedir a l’interior de les cases. Les eines intervingudes eren tornavisos, punxons, claus falses, radiografies i en algun cas, es va intervenir alguna radial que presumptament haurien utilitzat per forçar caixes fortes.Precisament, en una de les actuacions els mossos van detenir un dels lladres que duia una caixa forta que van poder recuperar i retornar als seus propietaris.

El modus operandi més utilitzat en aquesta zona pels autors dels fets delictius ha estat l’escalament per accedir a través de balcons o finestres tot i que també fan servir la tècnica de col·locar marcadors.

Des de l’inici del dispositiu, els fets delictius en aqueta zona han baixat i des de principis d’any no se n’han registrat cap.

La incorporació de la Unitat de Drons ha permès donar una dimensió de globalitat al dispositiu tenint en compte l’extensió de la zona on es treballa i de l’existència de patis interiors. Així, les imatges captades per l’aeronau pilotada per agents d’aquesta unitat ha permès tenir una visió més àmplia de la zona i poder detectar possibles vehicles i persones sospitoses i detenir-les. L’operatiu ha combinat agents de seguretat ciutadana amb agents d’investigació que han treballat i patrullat conjuntament i han actuat sobre la problemàtica des de les dues vessants per incrementar l’efectivitat, la resolució i el coneixement en aquest àmbit.

Les unitats que hi participen són les unitats de seguretat ciutadana amb el Grup de Delinqüència Urbana i d’Investigació de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi, del Grup de Fures Regional, del Grup Regional de Motos, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Divisió d’Investigació Criminal.


Seguir els moviments delinqüencials

En el marc d’aquest dispositiu, s’han fet seguiments a persones sospitoses i se’ls ha identificat i detingut per robatoris o actes preparatoris. Així, el passat 15 de desembre, els agents van detenir un home per temptativa de robatori amb força. Portava una radial, discos i eines per fer un possible robatori amb força.

En el marc d’aquest dispositiu, el passat 21 de desembre, al voltant de les 05:15 h, es va rebre un avís d’un testimoni que hauria vist com unes persones estaven entrant per la força en un edifici. En arribar al lloc, els agents van veure els dos lladres i aquests van fugir . Finalment van detenir un d’ells i van trobar i recuperar una caixa forta que acabaven de robar i que havien carregat en un vehicle.

Uns dies després, a les 19:00 hores, agents de paisà van detectar un home i una dona intentant saltar a l’interior de diverses finques, sense poder aconseguir-ho. Després de fer-los un seguiment, els van aturar i identificar. L’home tenia 2 antecedents per robatori amb força a domicili. Portaven diners en efectiu i diversos objectes presumptament sostrets. Per aquests fets se’ls va detenir per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

El passat 31 de desembre, al voltant de les 02:30 hores, agents de paisà van veure tres homes col·locant marcadors en diversos domicilis i van quedar detinguts. Per accedir a les finques i edificis, forçaven les portes amb una navalla o utilitzaven una radiografia.

En una altra actuació policial, agents del Grup de Delinqüència Urbana van detectar dies després un vehicle amb tres ocupants que quan es van adonar de la presència policial van fugir a gran velocitat per marxar del lloc però finalment van ser interceptats i identificats. Un d’ells va lliurar un permís de conduir fals i els agents els van traslladar a dependències policials per ser identificats. Les comprovacions posteriors a comissaria van mostrar que tenia antecedents i va quedar detingut.


Més col·laboració: xerrades a comunitats de veïns i porters de finques

Aquest dispositiu especial també s’ha complementat amb la feina que han realitat durant el darrer més els agents de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi que han intensificat les xerrades amb consells de seguretat per prevenir fets delictius i millorar la coordinació. En aquest sentit, s’han impulsat xerrades amb porters de finques per tal de proporcionar-los informació vinculada amb aquesta tipologia delictiva, com son els marcadors de portes o la visualització de possibles persones sospitoses a la zona. En aquest cas, s’estableix una coordinació i comunicació constant i permanent amb els mossos d’esquadra.


Consells de seguretat

  1. Si escolteu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar al 112
  2. Si detecteu marcadors a les portes d’accés a domicilis, aviseu al 112
  3. Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu al 112
  4. Seguiu sempre les indicacions policials


Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de gener de 2023


Policia
Seguretat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia