Direcció General de Comunicació

Estabilització funció pública

Més de 10.000 persones estabilitzen el seu lloc de treball a la Generalitat el 2022

query_builder   17 gener 2023 14:43

event_note Nota de premsa

Més de 10.000 persones estabilitzen el seu lloc de treball a la Generalitat el 2022

  1. Un total de 9.450 treballadors i treballadores han superat el concurs de mèrits d’estabilització i 925 més han aprovat altres processos selectius
  2. El 73% de les persones que estabilitzen són dones, i el 71% són majors de 45 anys
  3. La Generalitat ha estat la primera administració a convocar el concurs de mèrits d’estabilització i la primera i única a resoldre’l abans d’acabar el 2022


Més de 10.000 persones han estabilitzat el seu lloc de treball a l’Administració de la Generalitat aquest 2022, un cop ha acabat el concurs de mèrits d’estabilització de les places competència de la Direcció General de Funció Pública.

El concurs de mèrits ha conclòs amb la publicació, el passat 23 de desembre, de les resolucions de nomenament de les 9.459 persones que l’han superat. A aquestes persones, cal afegir les 925 més que, si bé van presentar sol·licitud de participació en el concurs excepcional de mèrits, han aprovat un altre procés selectiu abans de la finalització del concurs.

Dades del concurs

Del perfil de les persones que estabilitzen el seu lloc de treball destaca que el 73% són dones i el 27% són homes. La mitjana d’edat d’aquests treballadors i treballadores és de 49 anys i el 71% són majors de 45. Pel que fa a l’antiguitat, la mitjana és de 13 anys de serveis prestats.

Del total de llocs convocats en el concurs de mèrits, el 87% han estat adjudicats a la persona que l’ocupa en l’actualitat, i el 13% restant ha estat assignat a una altra persona. Per vinculació, 6.717 persones estabilitzen com a personal funcionari i 2.742 com a personal laboral.

La Generalitat ha estat la primera administració de l’Estat a convocar el concurs de mèrits d’estabilització i també la primera i única a resoldre’l abans d’acabar el 2022. El concurs s’ha dut a terme de forma consensuada amb els agents socials i amb la màxima celeritat, ja que s’ha convocat i executat en un termini de sis mesos. També s’ha simplificat el procediment de participació, de manera que, per primera vegada, les persones aspirants no han hagut d’aportar documentació que ja era en mans de l’Administració.

El concurs de mèrits d’estabilització ha registrat un total de 31.369 sol·licituds, corresponents a 23.603 persones aspirants. D’aquestes sol·licituds presentades, el 89% ha estat de persones que tenien un vincle actiu amb la Generalitat.

Pel que fa als mèrits valorables, segons el barem acordat prèviament amb les organitzacions sindicals, s’han tingut en compte els serveis prestats (fins a 60 punts), la superació sense plaça de processos selectius d’accés (fins a 24 punts), els coneixements de català (fins a 10 punts) i les competències digitals (fins a 6 punts).

Procés d’estabilització de la Generalitat

El concurs de mèrits s’emmarca en el procés de reducció de temporalitat i estabilització de l’ocupació que està duent a terme el Govern, amb l’objectiu de reduir la taxa de temporalitat estructural per sota del 8% a l’Administració de la Generalitat a finals de 2024. Les places convocades formen part de l’oferta d’ocupació pública d’estabilització aprovada pel Govern el passat 24 de maig per a un total de 46.800 places.

El concurs de mèrits d’estabilització afecta les places ocupades de forma temporal des d’abans de l’1 de gener del 2016 o bé ocupades per personal amb una relació temporal des de la mateixa data, segons preveu la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

Un cop acabat el concurs de mèrits, el procés d’estabilització continua amb la publicació, el passat 20 de desembre, de les convocatòries del concurs oposició d’estabilització per a 1.825 places competència de la Direcció General d’Administració Pública. El període d’inscripcions per participar-hi és obert fins al 20 de gener de 2023. Tota la informació del Procés d’estabilització de l’ocupació temporal està disponible al web d’Administració Pública.Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia