1. El principal objectiu és la millora la qualitat arquitectònica de l’espai públic del Centre Històric d’Olvan posant en valor les traces històriques i prioritzant al vianant.
  2. Els treballs s’inclouen dins el programa de l’1,5% cultural i duraran uns cinc mesos.

El Departament de Territori, que gestiona les actuacions programades de l’1,5% cultural del departament, ha promogut l’actuació d’urbanització del nucli històric d’Olvan, incidint en el valor del projecte arquitectònic, en els criteris de qualitat arquitectònica i de valorització d’elements patrimonials i culturals.

L’INCASÒL inicia ara les obres d’urbanització que seran executades per l’empresa Construccions Germans Clotet SCP, per un import de 290.387,79 euros, per un termini d’execució de 5 mesos. L’arquitecte redactor del projecte i que es farà càrrec de la direcció de les obres és Ferran Besa.

Les obres són promogudes i finançades per l’Ajuntament d’Olvan (81,29%) -amb ajuts del PUOSC i del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona- i per l’INCASÒL (18,71%).

Les actuacions es duran a terme al centre del municipi, a les places de Sant Sebastià, de l’Església i Major, així com al carrer del Forn. L’àmbit total a urbanitzar ocupa una superfície de 1.292 m2, i forma part del que havia sigut l’antiga sagrera del municipi.

L’actuació consistirà en la realització d’obres de pavimentació, clavegueram, enllumenat, enjardinament i senyalització del centre històric d’Olvan amb l’objectiu de millorar la qualitat arquitectònica de l’espai públic prioritzant als vianants i la seguretat viària.

Per aconseguir aquest propòsit s’eixamplaran les voreres i s’eliminaran les barreres arquitectòniques donant continuïtat a l’itinerari de vianants.

La urbanització també contempla la incorporació de noves zones enjardinades. Entre elles destaquen els arbustos que s’afegiran al voltant de la plaça de Sant Sebastià i al final del carrer del Forn, així com el trasplantament de cinc alzines que ja es troben al municipi. D’aquestes, quatre se situaran a la plaça de Sant Sebastià, i la cinquena, la més frondosa, es plantarà a la plaça de darrere de l’església.

3  

Imatges

Imatge de l'estat actual del nucli històric d'Olvan

Imatge de l'estat actual del nucli històric d'Olvan 17479569

Imatge aèria de l'estat actual del nucli d'Olvan

Imatge aèria de l'estat actual del nucli d'Olvan 4703808

Planta del projecte d'urbanització del centre històric

Planta del projecte d'urbanització del centre històric 259315

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 834007