Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   7 setembre 2010 14:15

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova l’oferta parcial d’ocupació pública de 81 places per als cossos de psicologia, arquitectura i delineació
El Govern ha aprovat l’oferta parcial d’ocupació pública de la Generalitat de 57 places per al cos de titulació superior, psicologia; 17 places per al cos de titulació superior, arquitectura i 7 places per al cos tècnic d’especialistes, delineació. La publicació de les convocatòries corresponents a aquesta oferta s’efectuarà en el termini màxim de tres mesos.
 
La convocatòria respectiva d’accés per al cos de titulació superior, arquitectura inclourà 9 places per ser proveïdes mitjançant promoció interna.
 
Aquesta nova oferta parcial d’ocupació pública de 81 places, sumada a les altres aprovades aquest any pel Departament de Governació i Administracions Públiques, respon al compromís del Govern de reduir la interinitat entre el personal de l’Administració.
 
El Govern atorga un préstec a Covides
El Govern ha autoritzat l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) per a la concessió d’un préstec a la cooperativa Covides i Secció de Crèdit SCCL, de Vilafranca del Penedès, per un import màxim de 2.650.000 euros, amb la finalitat de reequilibrar financerament la societat. Aquesta actuació serà cofinançada mitjançant un segon préstec atorgat per Caja Madrid amb el mateix import i finalitat.
 
El préstec es concedirà a un termini màxim de 15 anys, sense carència d’amortització de capital i a un tipus d’interès igual a l’EURIBOR a un any més 3 punts percentuals. La resta de les condicions financeres es determinaran de mutu acord entre Caja Madrid i l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA).
 
L’ICCA establirà les garanties necessàries per fiançar el préstec.
 
El Govern complementa amb 4,4 milions d’euros les subvencions per a l’estalvi i l’eficiència energètica
El Govern ha autoritzat l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per a dotar amb 4,44 milions d’euros una línia de subvencions per a l’estalvi i l’eficiència. Aquesta línia complementa el conveni signat entre l’ICAEN i l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) per impulsar el consum racional d’energia a Catalunya, dotat amb 26,3 milions d’euros. Aquests fons tindran com a destí subvencionar actuacions en àrees com la renovació tecnològica d’indústries per millorar els aprofitaments energètics, la renovació del parc de turismes o la instal·lació de xarxes de fred i calor, entre d’altres.
 
El foment de l’estalvi i l’eficiència energètica és l’eix principal del nou model energètic que el Govern impulsa a Catalunya. En aquest sentit, el Pla de l’Energia 2006-2015 es fixa com a objectius la reducció del consum total d’energia a Catalunya i el millor aprofitament de l’energia consumida.

 
L’Escola de Cultura de Pau de la UAB inicia el seu procés d’integració a l’Institut Català Internacional per la Pau
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un acord entre la Generalitat, l’Institut Internacional per la Pau (ICIP) i l’Escola de Cultura de Pau (ECP), vinculada a la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 
 
L’objectiu d’aquest acord és promoure en un termini màxim de dos anys la incorporació plena de l’ECP a l’ICIP. Per garantir una transició correcta d’un ens a un altre, el Departament de la Vicepresidència a través de l’ACCD i el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació mitjançant l’ICIP dotaran de 900.000 euros aquest conveni.
  
Any
Vicepresidència
Interior, Relacions Institucionals i Participació
Total
2010
300.000 €
150.000 €
450.000 €
2011
200.000 €
250.000 €
450.000 €
Total
500.000 €
400.000 €
900.000 €
 
L’Escola de Cultura de Pau (ECP), entitat de la UAB, es va crear l’any 2000 com a desenvolupament de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans, El seu objectiu és promoure la comprensió i la pràctica de la cultura de pau.

 
Conveni amb l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques
El Govern ha aprovat la signatura d’un conveni entre l’Institut de les Indústries Culturals (ICIC) i l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Catalunya per al desenvolupament d'activitats. L’acord preveu una inversió de 675.000 euros entre el 2010 i el 2012.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia