Palau Robert

Imatge de la mostra

2na col·laboració de Palau Robert amb el festival Clàssics

El Palau Robert acull l'exposició "Tots els colors del negre"

query_builder   18 gener 2023 11:30

event_note Nota de premsa

2na col·laboració de Palau Robert amb el festival Clàssics

El Palau Robert acull l'exposició "Tots els colors del negre"

El Jardí del Palau Robert acollirà, a partir del dia 24 de gener, una exposició de fotografies de Jordi Borràs relacionades amb l’extrema dreta. Aquesta mostra serà la primera a la zona verda del centre, després de tres mesos de tancament per sanejament.Inauguració i convocatòria de premsa el dia 24 de gener a les 17 hores, amb la presència del secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, el Sr. Oriol Duran, i la directora general de Difusió, la Sra. Eva Pomares.

El Sr. Jordi Borràs, fotògraf de la mostra, i el Sr. Raül Garrigasait, president de la Casa dels Clàssics, faran una presentació de l'exposició en format conversa.

Per a una millor atenció als mitjans, cal que confirmeu la vostra assistència al correu: silvia.sanjose@abacus.coop

Si en l’anterior col·laboració entre Palau Robert i el festival Clàssics es va abordar el tema del la ira mitjançant una mostra de fotografies de diversos autors coordinada per Sandra Balsells, enguany es dedica a la identitat. A la mostra “Tots els colors del negre”, el fotoperiodista Jordi Borràs explora aspectes preocupants de la guerra identitària.

La lluita identitària ha estat una de les banderes de l’evolució de l’extrema dreta en època contemporània. Els nous grups identitaris s’autoerigeixen com a guardians d’una suposada essència comuna. En aquesta exposició fotogràfica de la recerca periodística de Jordi Borràs es podran veure imatges inèdites dels principals moviments de l’extrema dreta a Europa, amb textos de Núria Cadenes i fragments clàssics.

L'exposició és un dels actes que el festival Clàssics programarà durant l'any i que serviran per unir la quarta edició —que va cloure el passat 21 de desembre amb èxit de venda i assistència— i la cinquena edició de l'any 2023. L'exposició parteix del llibre del mateix nom, “Tots els colors del negre”, publicat per Ara Llibres. Borràs també ha estat premiat amb el 10è Premi Josep Maria Planes d'investigació periodística del Col·legi de Periodistes de Catalunya per aquest treball.

La mostra es podrà visitar al Jardí fins al 26 de febrer, i és d’accés lliure i gratuït.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia