Drets Socials

Trobada de la directora de l'Agència Catalana de Joventut amb els responsables del Carnet Jove escocès.

Trobada entre l'Agència Catalana de la Joventut i Young Scot a Edimburg per compartir polítiques i programes per a joves

query_builder   18 gener 2023 12:59

event_note Nota de premsa

Trobada entre l'Agència Catalana de la Joventut i Young Scot a Edimburg per compartir polítiques i programes per a joves

  1. La directora general de l’ACJ, Laia Girós, s’ha reunit també amb un equip del govern escocès en l’àmbit de joventut i ha conegut de primera mà el Carnet Jove escocès

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés, acompanyada del director de l’àrea internacional de joventut i vicepresident d’EYCA, Pep Moliné, i la cap de participació, Aina Zabala, ha encapçalat la visita d’estudi realitzada des de dilluns passat fins avui, on ha pogut conèixer els principals actors que treballen per la Joventut a Escòcia, amb la finalitat d’intercanviar coneixement i experiències en l’àmbit de les polítiques i programes per a joves.

Girós s’ha reunit amb Kirsten Urquhart, presidenta de Young Scot, l’entitat escocesa de referència en polítiques de joventut a Escòcia. Entre d’altres funcions, Young Scot gestiona el Carnet Jove escocès que, juntament amb el de Catalunya, comparteixen una estratègia que va més enllà d’oferir nombrosos descomptes i avantatges habituals, ja que està vinculat a programes socials i a polítiques de joventut dels governs respectius.

Les principals temàtiques que s’han treballat durant la trobada han estat les polítiques de digitalització, participació i informació juvenil. En aquest sentit, la responsable de Joventut ha conegut de primera mà l’estratègia d’informació digital desenvolupada per Young Scot per desenvolupar les competències digitals dels joves i connectar-los amb diferents oportunitats de participació ciutadana i inserció laboral, així com els programes de co-disseny de polítiques públiques on els joves en són els protagonistes.

Trobada de la directora general de l'Agència Catalana de Joventut amb els responsables del Carnet Jove escocès.{"name":"2023/01/18/11/42/2113992b-b468-443e-ab8f-873e7099a931.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":72317}


La delegació catalana també ha pogut conèixer, YouthLink Scotland, l’agència responsable dels professionals de joventut que duu a terme programes de foment de l’ocupació juvenil i d’acció social i voluntariat, entre d’altres.

Pel que fa al carnet jove escocès, la seva responsable, Hilary Kidd, ha mostrat als responsables de Joventut de Catalunya el seu funcionament i avantatges. En total, aquest carnet ofereix actualment fins a 1.000 avantatges per a joves d’entre 11 i 26 anys, entre els quals hi ha descomptes per a desplaçaments en tren, ferri i autobús.

Aquesta visita s'emmarca en el programa Maximising impact impulsat per l’Associació Europea del Carnet Jove (EYCA), que té l’objectiu de millorar el coneixement de les polítiques de joventut entre els diferents països que l’integren i, en especial, en l'àmbit del Carnet Jove.

Finalment, al llarg d’avui, la directora general de l’ACJ s’ha reunit avui amb l’equip de la Secretaria d’Educació Superior, Ocupació Juvenil i Formació del Govern escocès amb l’objectiu d’intercanviar punts de vista i experiències dels diferents programes dirigits a la joventut impulsats a Escòcia i Catalunya i la possibilitat d’establir futurs projectes de col·laboració.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia