Cultura

Acte de cloenda de la commemoració dels 175 anys d¿inauguració de la Biblioteca Pública de Tarragona

Es crea una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública de Tarragona

query_builder   18 gener 2023 18:37

event_note Nota de premsa

Es crea una comissió interadministrativa per al futur de la Biblioteca Pública de Tarragona

  1. Ministeri de Cultura i Esport, Departament de Cultura de la Generalitat i Ajuntament de Tarragona acorden estudiar les diferents possibilitats per a l’adequació de la Biblioteca Pública a les necessitats actuals dels seus usuaris
Acte de cloenda de la commemoració dels 175 anys d’inauguració de la Biblioteca Pública de Tarragona{"name":"2023/01/18/18/08/c68cf18d-a8e7-42b7-9637-0902addf79c8.jpeg","author":"Departament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":300444}

Avui s'ha celebrat l'acte de cloenda de la commemoració dels 175 anys d’inauguració de la Biblioteca Pública de Tarragona. En el decurs de l'esdeveniment, l’Ajuntament de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Ministeri de Cultura i Esport han acordar la creació d’una comissió per estudiar el futur de la Biblioteca Pública de l’Estat de Tarragona en el marc de la política bibliotecària general.

Durant els parlaments institucionals de l’acte de cloenda de la commemoració, María José Gálvez, directora general del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esports, titular de la biblioteca, ha expressat la disposició del Ministeri per tal de constituir una comissió de treball que defineixi el nou projecte de l'equipament. Segons la directora general, “hi ha una necessitat a Tarragona i buscarem solucions de la mà amb les altres administracions per tal de donar el millor servei als ciutadans. Funciona asseure’s i treballar.”

Des del Departament de Cultura, que és l’encarregat de la gestió la biblioteca, s’han estat treballant els darrers anys diferents propostes de millora que es podran analitzar ara per aquesta comissió de treball per tal de concretar-ne la més adequada. Per al director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, “avui és una dia molt important per a la Biblioteca ja que comença el compte enrere per dotar-la d’uns espais que li permetin assolir els reptes de futur”. Segons Vives, “la col·laboració institucional és imprescindible per tirar endavant projectes d’aquesta magnitud. Ens ha funcionat per acabar de desencallar el projecte de la Biblioteca Pública de Barcelona i estic segur que això a Tarragona serà també un èxit”.

L’Ajuntament de Tarragona, responsable de cedir els espais necessaris per a la construcció o ampliació de la Biblioteca, també ha mostrat la seva satisfacció per la creació de la comissió trilateral, resultat de la implicació i de tots els treballs previs duts a terme entre totes les institucions en la millora de les Biblioteques Públiques de l'Estat per a la ciutat. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat que “la nostra Biblioteca Pública no podrà complir amb la seva vocació d'influència i capacitat transformadora no només per a la ciutadania de Tarragona, sinó pel sud de Catalunya, si no disposa d'una instal·lació adequada i a l'alçada del que pertoca”.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tarragona està impulsant el pla de biblioteques municipals. En aquesta línia, ja s’han dut a terme la redacció del pla funcional de la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau, la licitació i adjudicació i la redacció actual del projecte executiu de la biblioteca Pepita Ferrer, així com la licitació de la redacció del projecte executiu de la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau.

La nova comissió iniciarà els seus treballs de manera immediata de manera que el Departament de Cultura convocarà en breu als membres que en formin part.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia