- El dijous 26 i el divendres 27 de gener tindrà lloc el IV Crafts NOW.Festival d’artesania i innovació, iniciativa organitzada per l’A-FAD en el marc del Programa #Talent_jove 2022-2025 que impulsa Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat
- Crafts NOW esdevé enguany festival i compta amb ponències, taules rodones, demostracions artesanals i networking a càrrec de professionals nacionals i internacionals del món de l’artesania, el disseny i la creació per a debatre els reptes immediats del sector
- El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, inaugurarà el festival dijous 26 al Disseny Hub Barcelona, que presenta un programa amb noms de prestigi com ara Gudy Herder, Eugenia Tenenbaum, 40 plumas, Marta Torrent, Sara González de Ubieta, Blast Studio, Iris de Kievith o Francesca Tur
El dijous 26 i el divendres 27 de gener tindrà lloc “IV Crafts NOW. Festival d'artesania i innovació” al Disseny Hub Barcelona. Dues jornades dedicades a la reflexió, el coneixement i el debat al voltant de la innovació, la sostenibilitat i el feminisme aplicats a la creació artesanal.
Crafts NOW és una activitat organitzada per l'Associació d'Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), que compta amb el suport d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, la col·laboració de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya (FAAOC) i l'impuls del Disseny Hub Barcelona.
Crafts NOW arriba a la quarta edició presentant, per primera vegada, un format de festival. Es tracta d’un espai d’intercanvi, d’exhibició i de networking, que comptarà amb la presència de professionals experts de l'artesania, el disseny i la creació que presentaran les noves tendències en el sector, projectes de recerca, experiències i bones pràctiques. Un espai per a pensar el futur de l’artesania amb una mirada disruptiva i adaptada als nous models socials i de pensament: el cooperativisme, el feminisme, la responsabilitat en el consum, la sostenibilitat i tot allò que l’artesania pot aportar a la comunitat.
La inauguració del Festival serà el dijous 26 de gener, a les 16.00 hores, a càrrec del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos i Maduell.
Conduït per l’analista de tendències Francesca Tur Serra, el festival comptarà amb professionals com ara Gudy Herder, futurista i fundadora de l'agència de tendències Eclectic Trends, que assessora empreses com ara Ikea, Mango, l'Institut Europeu di Design, Grohe, Samsung i Barcelona Design Week. També hi participarà la firma 40 plumas, formada per Bianca Rebagliati i Daniel Orquín Sánchez, experts en tècniques de vidre artístic, que fan servir la creativitat, la tècnica i l'experimentació amb un estil personal i original. Així mateix, es podrà conèixer el projecte i una instal·lació de Marta Torrent i Boix, dissenyadora de producte i maker, que es dedica a la creació de màquines, com poden ser una extrusora ceràmica o un torn de terrissaire, a partir de la transformació de materials electrònics en desús.
L’Eugenia Tenenbaum, historiadora de l'art i divulgadora cultural serà una altra de les professionals que participarà al festival. L’autora del llibre La Mirada Inquieta analitzarà les influències que les relacions de gènere han tingut i tenen en la creació artística, la cultura visual i la historiografia de l'art. També s’ha programat una xerrada i demostració pràctica de Sara González de Ubieta, Premi Ciutat de Barcelona de Disseny 2019, que explora l’arquitectura, la tecno-artesania, el disseny de tèxtils i d’indumentària.
Així mateix, hi seran presents els Blast Studio, format per Paola Garnousset, Martin Detoeuf i Pierre de Pingon, makers i dissenyadors amb seu a Londres, que transformen el material de rebuig generat a les ciutats en mobiliari i arquitectura. Paola Garnousset durà a terme una demostració pràctica on ensenyarà com transformar residus com ara serradures, restes de cafè i de cervesa en un material uniforme. Per acabar la jornada, la dissenyadora i arquitectadels Països Baixos, Iris de Kievith, mostrarà Smogware, el projecte del que és co-creadora, i que té com a objectiu provocar el debat i el canvi de comportament cap a una millor qualitat de l'aire, utilitzant la pols de la boira tòxica de les ciutats per a tenyir els esmalts de ceràmica.
També es durà a terme una sessió de networking entre les persones assistents i convidades, on es reflexionarà sobre el futur de l’artesania i la creativitat. L’esdeveniment acabarà amb una taula rodona en la que es debatrà amb els experts del sector per tal d'analitzar l'actualitat d'una artesania que depassa fronteres i que la situa en un context de recerca, innovació i col·laboració.
Aquesta iniciativa neix en el marc del Programa #Talent_jove 2022-2025 que impulsa la Generalitat de Catalunya a través d'Artesania Catalunya del CCAM, un programa que vol dotar d'eines el col·lectiu i que contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l'artesania. Catalunya compta actualment amb més de 8.500 empreses artesanes, que donen ocupació a prop de 11.000 persones.
Podeu consultar el programa d’aquesta edició aquí. Imatges de l'edició aquí
Contacte de premsa de l’esdeveniment:Mar Hernández de Gracia · 609 59 05 12 · mar@pressmhernandez.com
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
- Twitter @ccamcat|@empresacat
- Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
- Instagram: @artesaniacat