
- Sala de premsa
- Notes de premsa
- La 4a edició de Crafts NOW aposta per la innovació, la sostenibilitat i el feminisme en la creació artesanal
query_builder 20 gener 2023 10:56
event_note Nota de premsa
El dijous 26 i el divendres 27 de gener tindrà lloc “IV Crafts NOW. Festival d'artesania i innovació” al Disseny Hub Barcelona. Dues jornades dedicades a la reflexió, el coneixement i el debat al voltant de la innovació, la sostenibilitat i el feminisme aplicats a la creació artesanal.
Crafts NOW és una activitat organitzada per l'Associació d'Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), que compta amb el suport d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, la col·laboració de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya (FAAOC) i l'impuls del Disseny Hub Barcelona.
Crafts NOW arriba a la quarta edició presentant, per primera vegada, un format de festival. Es tracta d’un espai d’intercanvi, d’exhibició i de networking, que comptarà amb la presència de professionals experts de l'artesania, el disseny i la creació que presentaran les noves tendències en el sector, projectes de recerca, experiències i bones pràctiques. Un espai per a pensar el futur de l’artesania amb una mirada disruptiva i adaptada als nous models socials i de pensament: el cooperativisme, el feminisme, la responsabilitat en el consum, la sostenibilitat i tot allò que l’artesania pot aportar a la comunitat.
La inauguració del Festival serà el dijous 26 de gener, a les 16.00 hores, a càrrec del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos i Maduell.
Conduït per l’analista de tendències Francesca Tur Serra, el festival comptarà amb professionals com ara Gudy Herder, futurista i fundadora de l'agència de tendències Eclectic Trends, que assessora empreses com ara Ikea, Mango, l'Institut Europeu di Design, Grohe, Samsung i Barcelona Design Week. També hi participarà la firma 40 plumas, formada per Bianca Rebagliati i Daniel Orquín Sánchez, experts en tècniques de vidre artístic, que fan servir la creativitat, la tècnica i l'experimentació amb un estil personal i original. Així mateix, es podrà conèixer el projecte i una instal·lació de Marta Torrent i Boix, dissenyadora de producte i maker, que es dedica a la creació de màquines, com poden ser una extrusora ceràmica o un torn de terrissaire, a partir de la transformació de materials electrònics en desús.
L’Eugenia Tenenbaum, historiadora de l'art i divulgadora cultural serà una altra de les professionals que participarà al festival. L’autora del llibre La Mirada Inquieta analitzarà les influències que les relacions de gènere han tingut i tenen en la creació artística, la cultura visual i la historiografia de l'art. També s’ha programat una xerrada i demostració pràctica de Sara González de Ubieta, Premi Ciutat de Barcelona de Disseny 2019, que explora l’arquitectura, la tecno-artesania, el disseny de tèxtils i d’indumentària.
Així mateix, hi seran presents els Blast Studio, format per Paola Garnousset, Martin Detoeuf i Pierre de Pingon, makers i dissenyadors amb seu a Londres, que transformen el material de rebuig generat a les ciutats en mobiliari i arquitectura. Paola Garnousset durà a terme una demostració pràctica on ensenyarà com transformar residus com ara serradures, restes de cafè i de cervesa en un material uniforme. Per acabar la jornada, la dissenyadora i arquitectadels Països Baixos, Iris de Kievith, mostrarà Smogware, el projecte del que és co-creadora, i que té com a objectiu provocar el debat i el canvi de comportament cap a una millor qualitat de l'aire, utilitzant la pols de la boira tòxica de les ciutats per a tenyir els esmalts de ceràmica.
També es durà a terme una sessió de networking entre les persones assistents i convidades, on es reflexionarà sobre el futur de l’artesania i la creativitat. L’esdeveniment acabarà amb una taula rodona en la que es debatrà amb els experts del sector per tal d'analitzar l'actualitat d'una artesania que depassa fronteres i que la situa en un context de recerca, innovació i col·laboració.
Aquesta iniciativa neix en el marc del Programa #Talent_jove 2022-2025 que impulsa la Generalitat de Catalunya a través d'Artesania Catalunya del CCAM, un programa que vol dotar d'eines el col·lectiu i que contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l'artesania. Catalunya compta actualment amb més de 8.500 empreses artesanes, que donen ocupació a prop de 11.000 persones.
Podeu consultar el programa d’aquesta edició aquí. Imatges de l'edició aquí
Contacte de premsa de l’esdeveniment:Mar Hernández de Gracia · 609 59 05 12 · mar@pressmhernandez.com
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________