1. El centre de salut guanya un espai de 300 m2 amb sis consultes gràcies a la instal·lació d'un mòdul prefabricat


La gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, i el delegat del Govern del Penedès, David Alquezar, han visitat el CAP de l'Arboç, acompanyats per representants de la Xarxa Santa Tecla i per l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans.{"name":"2023/01/20/13/44/41c4e53f-ac00-4487-a918-15fd86f658ac.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":159099}

Des del passat 11 de gener el CAP de l'Arboç disposa de 300 metres quadrats addicionals gràcies a la instal·lació i posada en funcionament del mòdul prefabricat previst dins del projecte d'ampliació provisional del centre assistencial. El pavelló, ubicat en un terreny proper al CAP -entre l'avinguda Rei Pere I i l'avinguda Catalunya-, contribueix a pal·liar temporalment la manca d'espai físic que presentava l'actual centre sanitari, mentre s'inicien i s'executen les futures obres definitives d'ampliació.

Aquest pavelló disposa de sis consultes en les quals se centralitzen els serveis d'atenció pediàtrica, atenció a la dona, atenció a la salut mental –tant d'adults com infantil i juvenil– treball social i, pròximament, activitat de fisioteràpia. També disposa d'una aula on es duran a terme sessions d'educació sanitària grupals: educació materna i de foment de lactància materna, hàbits i estil de vida saludables, maneig del dolor crònic, a més d'altres intervencions comunitàries.

Amb l'ampliació provisional, el CAP l'Arboç dona resposta a la manca d'espai que s'havia fet més evident des de la incorporació de nous perfils professionals a l'equip d'Atenció Primària: nutricionistes, psicòlegs, psiquiatres i higienista dental, a més de l'augment de la plantilla d'infermeria, auxiliars i administratius. L'acció està impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat, en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Arboç i la Xarxa Santa Tecla, organització que gestiona l'Àrea Bàsica de Salut Baix Penedès Interior i que ha estat l'encarregada de la planificació i execució de l'obra, pressupostada en 500.000€.

Visita d'obra

Aquest divendres 20 de gener la gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, i el delegat del Govern del Penedès, David Alquezar, han visitat el CAP de l'Arboç per conèixer de primera mà aquesta millora del servei assistencial. Acompanyats per representants de la Xarxa Santa Tecla i per l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, han aprofitat per mantenir una reunió de treball amb l'equip professional del centre sanitari.

Durant la visita, David Alquezar, delegat del Govern del Penedès, ha volgut reiterar el compromís del govern de la Generalitat amb els serveis sanitaris de la comarca del Baix Penedès, refermats aquestes darreres setmanes amb l'anunci de l'ampliació de l'Hospital del Vendrell, amb una inversió de més de 40 milions d'euros, i ara aquí a l'Arboç amb la posada en marxa d'aquesta ampliació provisional del centre de salut". La gerent de la Regió Sanitària, Imma Grau, ha volgut destacar que la instal·lació del mòdul "és un respir per a professionals i usuaris del CAP de l'Arboç, que s'havien quedat sense espai, però això no ens aparta de l'objectiu d'ampliar definitivament el centre. Confiem que les obres per aquesta ampliació definitiva comencin aquest 2023 per estar enllestides i plenament operatives abans del tancament de 2024".

3  

Imatges

La gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, i el delegat del Govern del Penedès, David Alquezar, han visitat el CAP de l'Arboç, acompanyats per representants de la Xarxa Santa Tecla i per l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans.

La gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, i el delegat del Govern del Penedès, David Alquezar, han visitat el CAP de l'Arboç, acompanyats per representants de la Xarxa Santa Tecla i per l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans. 159099

Fotografia de la consulta.

Fotografia de la consulta. 1229387

Fotografia del centre

Fotografia del centre 1391498