Salut

Balcells

Balcells apunta a la immediatesa de l'inici del projecte del nou hospital de referència de les Terres de l'Ebre a Tortosa

query_builder   20 gener 2023 18:12

event_note Nota de premsa

Balcells apunta a la immediatesa de l'inici del projecte del nou hospital de referència de les Terres de l'Ebre a Tortosa

  1. Així mateix, el conseller de Salut ha visitat la nova àrea quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre
Visita a la nova àrea quirúrgica de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. D'esquerra a dreta, Manel Balcells, conseller de Salut; Íngrid Roca, delegada territorial de Salut a les Terres de l'Ebre; Pilar Closa, gerent EDP de Salut de les Terres de l'Ebre; Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, i Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.{"name":"2023/01/20/17/33/66669e56-d408-4451-9518-bc81b87ab424.jpeg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"109645"}

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha iniciat la seva primera visita oficial a les Terres de l'Ebre amb una parada a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre (HCME). El conseller ha visitat la primera fase de les obres d'ampliació i millora del centre que inclou les obres de la nova àrea de Cirurgia Major Ambulatòria, l'adequació i millora de l'Àrea de gabinets d'endoscòpia i de cirurgia menor, en què s'ha habilitat una nova sala per a tècniques endoscòpiques, i una nova sala d'actes. La inversió per part de Salut en aquesta primera fase ha estat d'1.077.150,43 €.

Les obres de la fase dos de la nova àrea quirúrgica del centre, que inclouen la reforma i ampliació de l'àrea d'esterilització, amb maquinària nova, i l'adequació i millora tant de la sala de parts com l'adequació i renovació d'un quiròfan, es preveu que pugui entrar en funcionament abans d'aquest estiu, moment en què començarien els treballs de la tercera i última fase, que inclou l'adequació i renovació dels dos quiròfans restants. Els treballs d'obra de la segona i tercera fase s'han adjudicat per un import d'1.540.103,63 €.

Després d'aquesta visita, el conseller, juntament amb el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i la delegada de Salut a les Terres de l'Ebre, Íngrid Roca, s'ha desplaçat a l'Ajuntament de Tortosa, on l'ha rebut l'alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé.

En atenció als mitjans posterior, el conseller ha reafirmat l'aposta del Departament de Salut per la construcció d'un nou hospital de referència a les Terres de l'Ebre, en paral·lel al projecte d'ampliació i millora de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta: "No esperarem a tenir els terrenys per començar el procés del nou hospital. Tenim una reserva pressupostària de 500.000 euros per al 2023 per a iniciar l’elaboració del pla funcional, que començarà a treballar-se de manera immediata".

Balcells ha destacat la importància de les obres d’ampliació del Verge de la Cinta, on s’ha licitat conjuntament obra i projecte: “No podem deixar de fer una reforma necessària a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ja que durant el procés de construcció del nou hospital s’ha de garantir la qualitat assistencial, pensant en les necessitats de present de l’hospital actual”.

El conseller Balcells ha aprofitat per anunciar que des de Salut“es realitzarà un esforç econòmic per tal que tots els centres puguin assolir l’equilibri pressupostari i fer front així al pagament de les DPO dels professionals”. En concret a la Regió Sanitària Terres Ebre, aquesta aportació es realitzarà a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Finalment, el conseller Balcells ha visitat l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s'ha reunit amb professionals del centre i ha pogut copsar de primera mà com s’estructuraran les obres de reforma i ampliació de l’actual hospital de referència de les Terres de l’Ebre.

Tortosa, 20 de gener de 2023

2  

Imatges

Fotografia de la visita a la nova àrea quirúrgica de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. D'esquerra a dreta, Manel Balcells, conseller de Salut; Íngrid Roca, delegada territorial de Salut a les Terres de l'Ebre; Pilar Closa, gerent EDP de Salut de les Terres de l'Ebre; Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, i Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Fotografia de la visita a la nova àrea quirúrgica de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. D'esquerra a dreta, Manel Balcells, conseller de Salut; Íngrid Roca, delegada territorial de Salut a les Terres de l'Ebre; Pilar Closa, gerent EDP de Salut de les Terres de l'Ebre; Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, i Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. 109645

Fotografia de grup davant l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. D'esquerra a dreta: Carme Bertral; Estrella Martínez; Maria José Rallo; Manel Balcells; Maria Ferré; Íngrid Roca i Albert Salvadó.

Fotografia de grup davant l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. D'esquerra a dreta: Carme Bertral; Estrella Martínez; Maria José Rallo; Manel Balcells; Maria Ferré; Íngrid Roca i Albert Salvadó. 431235

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia