Cultura

Vilanova de Bellpuig inaugura la biblioteca Glòria Tudela

query_builder   20 gener 2023 19:16

event_note Nota de premsa

Vilanova de Bellpuig inaugura la biblioteca Glòria Tudela

  1. El Departament de Cultura hi ha aportat 37.000 €

Avui s'ha inaugurat la biblioteca Glòria Tudela de Vilanova de Bellpuig de 1.178 habitants. L'equipament s’incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya després d’adaptar els seus espais i serveis als requeriments establerts per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La biblioteca de Vilanova es va inaugurar l’any 1962 i va formar part del grup de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat fins a començament de l’ any 1993.

La biblioteca està ubicada la planta baixa de l’Ajuntament, al carrer Doctor Gassol número 4, de Vilanova de Bellpuig i disposa d’una superfície útil de 111 m2. L’horari de la biblioteca serà de 21 hores setmanals (dimarts a de 9.30 h a 1’30i de 4 a 8 h; dimecres i dijous tarda,de 4 a 8 h. i divendres de 4 a 9 h).

S’ha dut a terme un projecte de remodelació i ampliació de la biblioteca amb la reorganització dels espais existents. Els treballs d’adequació que s’han portat a termehan estat: arranjament de l’entrada, que ara compta amb un accés directe des del carrer, millora de les xarxes de subministraments bàsiques i adquisició de nou mobiliari. L’equipament disposa d’un espai infantil, un altre destinat al públic juvenil i l’àrea general.

L’aportació per part del Departament de Cultura ha estat de 37.000 € (15.000 € per reformes d’espais interiors i millora de les instal·lacions i 22.000 € pel lot fundacional).

La Central de Biblioteques de Lleida, ha supervisat remodelació dels espais,la formació del personal, l’actualització i la informatització dels seus fons al Catàleg col·lectiu del Sistema de Lectura Pública. La biblioteca en aquests moments compta amb una col·lecció total 1.300documents.

La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals es poden destacar:

  1. Accés als ajuts per a la compra de nous fons bibliogràfics
  2. Esdevenir punt del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari
  3. Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital eBiblioCAT
  4. Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura

Actualment amb aquesta nova incorporació, el Sistema de Lectura Pública a Catalunya compta amb un total de 441 equipaments (429 biblioteques i 12 bibliobusos), dels quals 51 equipaments (49 biblioteques i dos bibliobusos) són de les comarques de Lleida.

Més informació: biblioteques@gencat.cat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia