Cultura

Inauguració de la Fàbrica de Cultura Tèxtil Rase

Natàlia Garriga: "Els veïns de Cardedeu ara podeu crear cultura allà on els vostres avantpassats van fer país"

query_builder   21 gener 2023 15:13

event_note Nota de premsa

Natàlia Garriga: "Els veïns de Cardedeu ara podeu crear cultura allà on els vostres avantpassats van fer país"

  1. La consellera de Cultura ha destacat així el potencial social i cultural del municipi, on avui s’ha inaugurat la nova fàbrica de creació Tèxtil Rase



Inauguració Fàbrica Cultural Tèxtil Rase{"name":"2023/01/21/15/10/20957fe2-bb1a-4512-834d-541d4fa0a8da.jpeg","author":"Arnau Pascual. Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":222843}


Cardedeu, a la comarca del Vallès Oriental, ha celebrat avui la inauguració de la nova Fàbrica de Cultura Tèxtil Rase, ubicada a l’antiga nau industrial de la localitat i rehabilitada per poder destinar-la a diferents usos socioculturals i com a fàbrica de creació.

L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcalde de la localitat, Enric Olivé. També hi han assistit el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, i el director dels Serveis Territorials de Cultura de Barcelona, Andreu Felip, entre d’altres autoritats.

Durant la inauguració, la consellera ha dit que “convertir una antiga fàbrica tèxtil en una fàbrica de creació és un senyal inequívoc que la cultura és viva” i ha destacat el valor del nou equipament afirmant que “els veïns de Cardedeu ara podeu crear cultura allà on els vostres pares, avis i besavis i, sobretot, les vostres mares, àvies i besàvies, van fer país”.

Garriga ha afegit que aquest projecte “fa accessible la cultura a tota la ciutadania i aquest és un objectiu compartit amb el Govern” i ha destacat que “si considerem que la salut, l’educació i el benestar social són potes de l’estat del benestar, que fa que visquem en una societat forta i feliç, també hem de considerar que ho és la cultura”.

Precisament el Departament ha publicat aquesta setmana la resolució d’una nova línia de subvencions per donar suport a les entitats que desenvolupen projectes de cultura comunitària i transformació social. En total s’han donat ajuts a 200 projectes amb una dotació global d’1’6 M d’euros.

En paral·lel, també s’està treballant en la futura llei de Drets Culturals, que ara es troba en un procés participatiu, i que té com a objectiu garantir la lliure participació, la creació i l’accés de tota la ciutadania a la vida cultural, reforçant també la protecció dels drets de les persones que treballen en el sector.

La nova Fàbrica de Cultura Tèxtil Rase

Les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica Tèxtil Rase per convertir-la en una fàbrica de creació artística i cultural han permès crear sales d’exposicions, de circ, de dansa i espais polivalents, així com diferents punts de trobada oberts a entitats i a la ciutadania en general.

Els serveis del nou equipament es basen en quatre pilars: 

• Suport a la creació. Una fàbrica oberta a professionals, artistes i amateurs (residències artístiques, assessoraments i espais d’assaig i exhibició).

• Educació i formació. Un espai d’aprenentatge a través d’escoles de formació de circ, dansa i teatre. Una fàbrica oberta a la formació de la ciutadania i de suports als projectes de la comunitat educativa.

• Cultura comunitària. Amb la participació dels agents del territori, un espai per connectar, generar coneixement i impulsar propostes culturals i educatives innovadores (suport tècnic, sales de treball, assaig i difusió).

• Programació. Arts escèniques, visuals i música pensades per a tots els públics. 

Un cop obert el nou equipament, ara començarà una tercera fase d’obres que no afectaran però a l’activitat del centre, on s’aniran desplegant progressivament els diferents usos culturals i comunitaris previstos.



1  

Imatges

Inauguració Fàbrica Cultural Tèxtil Rase

Inauguració Fàbrica Cultural Tèxtil Rase 222843

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia