Protecció Civil

ONADA DE FRED

Protecció Civil activa l'Alerta del pla PROCICAT per onada de fred

query_builder   21 gener 2023 14:35

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'Alerta del pla PROCICAT per onada de fred

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l'alerta del pla PROCICAT per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La propera nit i matinada i la del diumenge al dilluns es preveu que es pot superar el llindar de fred a tot el territori català excepte al nord-est (Alt i Baix Empordà), i a l'extrem sud-oest (Montsià, Terra Alta i Baix Ebre), a casa de l'afectació del vent en aquestes comarques.

Les glaçades seran fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta, i la distribució geogràfica serà extensa.

Protecció Civil ha informat de l'onada de fred als municipis demanant-los que informin al CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació.

Igualment, el cos de Mossos d'Esquadra també vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat també que aquesta passada nit i matinada s'ha superat el llindar de fred en molts punts del territori, amb una distribució territorial àmplia. Les dades més destacables on s'ha superat en 2,8 graus en llindar han estat Artés -8'8 graus, i Vielha -11,9 graus. Altres poblacions on també s'ha superat el llindar han estat la Vall d'en Bas -9 i Vic -8 graus.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges, i garantir sempre una correcte ventilació.

1  

Imatges

avisos per fred

avisos per fred 60343

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia