Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc homes després d'intentar robar de forma violenta en una empresa de criptomonedes de Barcelona

query_builder   22 gener 2023 09:57

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc homes després d'intentar robar de forma violenta en una empresa de criptomonedes de Barcelona

. L’assalt es va veure frustrat en ser sorpresos per l’empresari, en el moment en què lligaven i emmordassaven la conserge de l’edifici

. Els detinguts, un d’ells amb 63 antecedents policials, han ingressat a presó


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample han detingut cinc homes com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació en una empresa de criptomonedes ubicada en un pis de l’Eixample de Barcelona. La detenció es va fer poc després de la irrupció violenta dels lladres a l’edifici on hi havia les oficines de la companyia, que van haver de fugir ràpidament del lloc en ser sorpresos per les víctimes. Als cinc detinguts se'ls atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, danys, lesions i amenaces. Tots ells han ingressat a presó

Els fets van passar el 14 de gener al voltant de les 15:30 h, quan els assaltants van irrompre en un edifici de l’Eixample amb la intenció de cometre un robatori en una empresa de bitcoins. Els lladres havien dissenyat un pla per dur a terme l’atracament. Així, mentre un d’ells ja era a dins de l’empresa per poder controlar l’entorn, fent-se passar per un client que havia concertat una entrevista personal, els altres 4 assaltants van irrompre a l'edifici amb una pistola elèctrica i brides, amb les quals van lligar de mans i peus i emmordassar la conserge de la finca.

Per poder immobilitzar la vigilant van fer un gran aldarull, fet que no estava previst. Arran del soroll, una de les víctimes va sortir a l’escala per veure què succeïa i en detectar la irrupció dels lladres va donar ràpidament avís a la policia.

Els assaltants, en adonar-se que els havien descobert, i davant l'arribada policial imminent, van emprendre la fugida per una escala de servei del mateix edifici fins arribar al terrat, des d’on haurien saltat al bloc de pisos veí. Mentrestant, el lladre que ja era a dins de l'oficina va intentar abandonar l’edifici per la porta principal. Però quan baixava per l'escala es va trobar de cara amb els agents que ja havien arribat ràpidament al lloc en resposta a l’avís rebut i que van trobar-se amb la conserge lligada de mans i peus a la porteria.

Els agents van aturar-lo per fer comprovacions i, en escorcollar-lo, li van a trobar a sobre guants de làtex, les claus d'un cotxe i el tiquet d'un pàrquing proper. Davant la incongruència de les seves explicacions sobre el motiu de la seva presència al lloc, el van detenir com a presumpte autor d’un robatori violent. En l’escorcoll de la finca, els agents van trobar també brides i una tàser a l’escala de l’edifici.

Amb les claus del vehicle i el tiquet de l’aparcament que portava a sobre el detingut, els agents van establir un dispositiu de recerca al voltant de l’esmentat aparcament per localitzar i detenir la resta d’integrants del grup. Després d’inspeccionar el lloc van trobar un cotxe estacionat de la mateixa marca que el clauer, a l’entorn del qual van intensificar la vigilància. Finalment, els agents van veure aproximar-s’hi uns homes que van resultar ser els altres quatre assaltants que buscaven el seu cotxe per fugir.

Als cinc detinguts se'ls atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, danys, lesions i amenaces. Tots ells han ingressat a presó.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 22 de gener de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia