1. El delegat del Govern, Albert Salvadó Fernandez, participa en l’acte de signatura de l’acord entre Ports de la Generalitat i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) per impulsar els ports catalans com a destinació de turisme nàutic


  1. Al Saló Nàutic de Düsseldorf, Delta Ebre Port també reforça la promoció de l’activitat de xàrters nàutics entre el mercat alemany i europeu


La costa de les Terres de l’Ebre s’està promocionant aquesta setmana com a destinació nàutica al Boot Düsseldorf (Alemanya), la fira més important del sector a Europa i una de les principals al món. “Des del Govern estem treballant per què la indústria i el turisme nàutic esdevinguin un pol econòmic de primera divisió per al país i espais com el de Düsseldorf són un instrument clau de promoció per fomentar el posicionament internacional de Catalunya i les Terres de l’Ebre com a destinació”, explica el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, que forma part de la representació institucional del Govern a Alemanya.


En el marc del Saló Nàutic de Düsseldorf, Ports de la Generalitat i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) han signat un acord aquest dimarts per impulsar els ports catalans com a destinació de turisme nàutic. “Tenim un teixit econòmic que fa molts anys que està posicionant els ports de la costa ebrenca i catalana al món i hem de fer més forta aquesta col·laboració”, assegura el delegat del Govern.


La marca Delta Ebre Port, formada per Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de la Ràpita, el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa, també ha reforçat la promoció de l’activitat de xàrters nàutics a la fira de Düsseldorf per captar més turisme nàutic, amb un acte amb la participació de la bloguera d’Allende los Mares, Paula Gonzalvo, i el periodista alemany Michael Ammé.


“Les Terres de l’Ebre ens hem de seguir posicionant com una destinació per al turisme nàutic amb singularitats pròpies. Som Reserva de la Biosfera, un reconeixement de la Unesco que està molt ben valorat internacionalment. Som pobles de tradició i arrel marinera que estem potenciant la vinculació del territori amb els mateixos ports i una destinació confortable climàticament i amb un entorn natural únic que ens fa molt atractius per al mercat alemany i europeu”, afegeix Salvadó.


El port de la Ràpita, que lidera l’activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.822 amarradors esportius, és el port base de les tres rutes de xàrters nàutics que hi ha als ports ebrencs. L’itinerari nord transcorre pels ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l’itinerari sud va des del port de les Cases d’Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló, com ara Vinaròs, Benicarló, Peníscola fins a arribar al parc natural de les Illes Columbretes. A més a més, hi ha un tercer itinerari d’anada i tornada que va des de la Ràpita a les Illes Balears.


24 gener 2023


1  

Imatges

Saló Nàutic Düsseldorf.

Saló Nàutic Düsseldorf. 158338