Cultura

Reunió amb representants d'Actua Cultura

Natàlia Garriga: "Cal un acord de pressupostos per poder oferir a la cultura els recursos que necessita i es mereix"

query_builder   24 gener 2023 19:10

event_note Nota de premsa

Natàlia Garriga: "Cal un acord de pressupostos per poder oferir a la cultura els recursos que necessita i es mereix"

  1. Avui s’ha celebrat al Palau de la Generalitat una nova reunió del president Pere Aragonès amb les conselleres d’Economia i Cultura i la plataforma Actua Cultura
  2. La consellera Garriga ha recordat que el Govern preveu augmentar el pressupost 2023 de Cultura fins a l’1’5%, acostant-se així al 2% previst per al final de la legislatura
Reunió amb representants d'Actua Cultura{"name":"2023/01/24/18/26/389cdefb-0918-42ee-a2d9-c7dbcf8d6810.JPG","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":120057}


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, s’han reunit avui amb representants de la plataforma Actua Cultura al Palau de la Generalitat.

La reunió s’ha celebrat en el marc de les trobades que l'Executiu està duent a terme amb els agents socials i econòmics per elaborar els pressupostos del 2023.

Per part de la plataforma Actua Cultura, hi han assistit Joan Sala, de l’àmbit editorial; Eva Faustino, representant de l’àmbit musical; Montserrat Bou, per part del sector audiovisual, i Joan Anton Maragall, representant d’arts visuals. 

Un cop finalitzada la trobada, la consellera Garriga ha recordat que el Departament de Cultura té previst aplicar un increment de 101 M d’euros per al 2023, el que suposa passar de l’1’3% a l’1’5% del pressupost destinat a aquest àmbit, arribant així al 2% al final de la legislatura. El pressupost per al 2023 quedaria en 476M€.

La consellera de Cultura ha evidenciat que el Govern manté ferm aquest compromís pressupostari, però que per poder complir-lo, “cal un acord de pressupostos i el necessitem ja”. Garriga ha afirmat que “una pròrroga dels actuals pressupostos frenaria totes les oportunitats que tenim de creixement en tots els sectors i limitaria l’oportunitat que té la cultura de rebre els recursos que realment necessita i es mereix”.

La consellera ha recordat que, en l’exercici del 2022, el pressupost de Cultura ja va passar de l’1’1% a l’1’3% i ha afirmat que “el sector mai més s’ha de sentir infradotat com ho estava fins ara, perquè la cultura és un bé essencial i ha d’estar al mateix nivell que l’educació, la sanitat o els drets socials com a principals potes de l’estat del benestar”

Per totes aquestes raons, Garriga ha apel·lat a la responsabilitat de les forces polítiques amb les que s’està negociant els pressupostos, assegurant que “Catalunya els necessita, i els ciutadans i ciutadanes també”.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia