Justícia, Drets i Memòria

El futbolista professional del FC Girona Ibrahima Kébé visita els joves del Centre Educatiu de justícia juvenil de Montilivi (Girona)

Ibrahima Kébé, jugador professional del FC Girona, visita els joves del centre de justícia juvenil de Montilivi

query_builder   24 gener 2023 20:09

event_note Nota de premsa

Ibrahima Kébé, jugador professional del FC Girona, visita els joves del centre de justícia juvenil de Montilivi

  1. La visita s’emmarca en el projecte d’art comunitari “Traspassant murs”, que vol ajudar a desestigmatitzar els joves interns als centres i alhora donar-los eines de rehabilitació

El futbolista del FC Girona Ibrahima Kébé, el music i arquitecte Carles Sanjosé (conegut com Sanjosex), la jugadora i medalla d’or en waterpolo Jennifer Pareja, el comunicador, emprenedor i activista social Mohamed El Amrani i la cap de cuina del conegut restaurant Les Cols d’Olot Martina Puigvert són els cinc personatges que es poden veure pintats en un dels murs interiors del Centre Educatiu Montilivi, a Girona. Tots ells tenen en comú que són referents a nivell local en els seus àmbits professionals, persones vinculades a les comarques gironines que amaguen històries de superació i empoderament.

Ibrahima Kébé: un exemple de resiliència

Un dels protagonistes del mur, el malià Ibrahima Kébé, ha visitat aquesta tarda els joves interns al centre de justícia juvenil de Montilivi –després que ja ho fessin Sanjosex, Mohamed El Amrani i Martina Puigvert– per explicar-los en primera persona la seva història i a animar-los a tenir somnis, a perseguir-los, a ser perseverants, a no perdre la il·lusió i, sobretot, a valorar aquells bons moments que també hi ha en els camins més difícils.

L’Ibrahima té 21 anys i va néixer a Mali. Somniava ser futbolista professional, i això el va empènyer a deixar la família al seu país per venir sol a Catalunya. Des del 2019, viu a Girona, on ha signat un contracte professional amb el Futbol Club Girona. La seva història és la d’un adolescent que va lluitar per un somni en un camí que recorda amb obstacles i dificultats, però també amb moments i experiències gratificants.

Amb la seva participació al projecte, Ibrahima Kébé vol transmetre als joves –que compleixen mesures d’internament imposades per un jutge per la comissió d’algun delicte quan encara no eren majors d’edat– un missatge positiu sobre la importància de l’esforç, els valors i la resiliència davant les adversitats.

El director del centre de justícia juvenil de Montilivi, Albert Nebot, ha explicat que “obrir les portes a les persones de fora és una manera d’apropar els joves interns a noves realitats; d’obrir-los nous horitzons. Són joves, tenen tota la vida per endavant i és bo per a ells que vegin altres maneres de viure”.

El projecte “Traspassant murs”

El projecte “Traspassant Murs” va començar l’any 2018 fruit de la col·laboració del Departament de Justícia i la Fundació Setba. Amb el de Girona, ja són tres els centres de justícia juvenil que han participat en aquesta iniciativa artística de rehabilitació: primer, el de Can Llupià (Barcelona), on s’hi van fer les tres primeres edicions; i després, Els Til·lers (Mollet del Vallès), l’únic centre de justícia juvenil a Catalunya exclusiu per a noies. El proper serà al Centre Educatiu El Segre, a Ponent.

Traspassant Murs” és un projecte artístic comunitari que proposa transformar artísticament els murs que envolten els centres educatius de justícia juvenil de Catalunya, per posteriorment “traspassar-lo” i fer visible la realitat d’aquests joves, que moltes vegades pateixen el rebuig de la societat. Els objectius que es persegueixen amb la realització d’una obra d’art comunitària com la que representa aquest projecte són despertar l’interès per l’art, aprendre a treballar en grup, calmar l’ansietat i fomentar l’apoderament i l’autoestima.

En l’edició d’enguany a Girona, el projecte ha estat dirigit per l’artista gironí Eduard Sacrest, conegut pel nom artístic RICE, i es va optar per elaborar un mural amb la tècnica de l’stencil, popularitzada els darrers anys per l’artista Banksy, i que consisteix a estampar dissenys passant la pintura a una superfície a través de plantilles i capes. El mur es va començar a pintar l’any 2022, i hi van participar els 10 interns que en aquell moment complien alguna mesura d’internament al Centre Educatiu de Montilivi.

En els projectes anteriors, s’han sumat a aquesta iniciativa social els artistes Marcel·lí Antúnez, a Can Llupià, i Zosen Bandido i Mina Hamada, a Els Til·lers.

2  

Imatges

El futbolista professional del FC Girona Ibrahima Kébé visita els joves del Centre Educatiu de justícia juvenil de Montilivi (Girona)

El futbolista professional del FC Girona Ibrahima Kébé visita els joves del Centre Educatiu de justícia juvenil de Montilivi (Girona) 216317

Ibrahima Kébé visita els joves interns al Centre Educatiu de justícia juvenil de Montilivi (Girona)

Ibrahima Kébé visita els joves interns al Centre Educatiu de justícia juvenil de Montilivi (Girona) 197991

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia