Salut

Conseller de Salut

Balcells proposa un gran pacte de sector per blindar el sistema de salut

query_builder   25 gener 2023 11:30

event_note Nota de premsa

Balcells proposa un gran pacte de sector per blindar el sistema de salut

  1. El conseller de Salut ha anunciat al Parlament que convocarà els agents socials i els grups parlamentaris per treballar a fons, i amb la complicitat de tots, pels canvis estructurals que necessita el sistema
El conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva intervenció al Parlament.{"name":"2023/01/25/11/32/b94a1d5b-99bc-477f-8009-27abb2e9a038.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":101611}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha fet aquest matí una proposta a tots els agents socials i als grups parlamentaris en la seva intervenció al Parlament: el titular de salut els ha convidat a fer “un pacte per al sistema nacional de salut”. Balcells ha afirmat que “calen canvis estructurals, de fons” i que “cal treballar, amb la complicitat de tots, per blindar el sistema de salut des del punt de vista de finançament, del model i per abordar els veritables reptes de present i de futur”.

Manel Balcells ha assenyalat que aquest pacte, que alguns grups han reclamat, forma part de l’acció de Govern. En aquest sentit, els ha emplaçat a treballar després de la vaga per al conjunt dels professionals del sistema de salut de Catalunya.

El conseller ha avançat que cal asseure’s i consensuar les bases per la trasformació del sistema. Mentre, seguim treballant en millorar les condicions dels professionals: “Posarem en positiu el conveni del SISCAT; treballarem perquè el conveni de l’ICS funcioni bé i treballarem perquè la taula d’harmonització faci la seva funció: que tot el sistema nacional de salut estigui en les mateixes condicions”.

Balcells ha explicat que proposarà formalment als principals actors del sector sanitari “treballar per aquest pacte i per salvar totes les mancances del sistema que venen d’anys” i que el titular de Salut se les ha trobat en els primers 100 dies des que està al Govern.

1  

Imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la seva intervenció al Parlament.

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la seva intervenció al Parlament. 101611

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia