Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Paisatge Parc Natural Alt Pirineu

L'Observatori de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu s'integra a la xarxa internacional INTERACT

query_builder   27 gener 2023 10:00

event_note Nota de premsa

L'Observatori de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu s'integra a la xarxa internacional INTERACT

És una xarxa de recerca en ambients glacials i alpins, coordinada per la universitat sueca de Lund, on hi ha integrades universitats i instituts de recerca de zones àrtiques, boreals i alpines d’Europa, Amèrica i l’Àsia


Mostreig glacera{"name":"2023/01/25/13/15/72f28a06-d438-432e-9be8-de76975e305c.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":4240029}

L’Observatori de Recerca del Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estat admès a la xarxa internacional de recerca INTERACT. Es tracta d’una xarxa de recerca i d’intercanvi de coneixement en zones àrtiques i alpines, coordinada per la Universitat de Lund (Suècia), on han estat integrades universitats, instituts de recerca i institucions de tots els països de l’entorn de l’àrtic i de zones boreals, i que s’ha expandit també cap a zones alpines més meridionals com ara Suïssa, Polònia, la Gran Bretanya, Txèquia i Àustria, entre altres països. Està centrada sobretot en l’àmbit de l’ecologia terrestre i també treballa per a la divulgació i conscienciació social envers l’adaptació i mitigació del canvi climàtic i els seus impactes sobre la societat.

L’Observatori de Recerca de l’Alt Pirineu és el centre europeu més meridional que formarà part d’aquesta xarxa. El Parc ha impulsat aquesta adhesió per ajudar a posicionar aquest espai natural com a destinació científica internacional i fomentar estudis i projectes interdisciplinaris de caràcter comparatiu amb altres zones nòrdiques.

L’Observatori de Recerca del Parc Natural de l’Alt Pirineu va néixer l’any 2021 com un espai de promoció i coordinació de l’activitat científica dins el Parc i de suport a l’òrgan gestor. El seu objectiu és impulsar una recerca de proximitat que faciliti el desenvolupament d’un model de gestió i conservació de l’entorn natural i del llegat històric i cultural adequat a les especificitats i singularitats del Pirineu.

Des de la seva creació, ha donat suport a diversos projectes de recerca en l’àmbit de la zoologia, la botànica, l’ecologia, la geografia, la geologia, la sostenibilitat turística o la història de l’art, entre d’altres. Així mateix, també s’encarrega de coordinar la Comissió Científica del Parc i de promoure la captació d’estudiants en pràctiques i personal investigador per desenvolupar la recerca científica al Parc.

En aquest sentit, conjuntament amb l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran i el suport del Centre d’Art i Natura de Farrera i la Fundació Catalunya La Pedrera, promou les beques Salvador Grau i Tort de suport a la recerca per captar projectes d’investigació en l’àmbit del Parc. La primera edició es va obrir l’any passat i va becar un total de 18 projectes.

Acció climàtica
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia