Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal emplaçat a Terrassa que es dedicava a l'emmagatzematge i distribució de cocaïna

query_builder   26 gener 2023 07:54

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal emplaçat a Terrassa que es dedicava a l'emmagatzematge i distribució de cocaïna

. La investigació es va iniciar arran d’un robatori a finals de 2022 amb arma de foc i on dos homes es van fer passar per policies al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona

. Els quatre detinguts van ingressar a presó després de declarar al jutjat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc van detenir el passat 20 de gener, quatre homes d’entre 27 i 42 anys com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes i robatori amb intimidació amb armes de foc.

La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre de 2022 quan els mossos van tenir coneixement d’un robatori a dues persones realitzat amb intimidació i mitjançant armes de foc al barri de la Bordeta de Sants-Montjuïc de Barcelona. En aquest robatori els presumptes autors es van fer passar per policies i van sostreure diners en efectiu, a més de les claus del vehicle d’una de les víctimes.

Amb totes les informacions i amb la resta de gestions realitzades per part dels investigadors, durant les darreres setmanes aquests van identificar i localitzar els presumptes autors dels fets a més d’engegar un dispositiu de seguiments i vigilàncies. D’aquesta manera, el passat 20 de gener pel matí els agents van realitzar dues entrades i perquisicions a dos immobles de Terrassa (Vallès Occidental).

Els mossos van detenir els dos presumptes autors del robatori, dues armes de foc curtes i diversos cartutxos. A més, en aquesta entrada van trobar un laboratori de cocaïna amb tot el material químic preparat per tractar la droga i tallar-la, així com la pròpia substància i 600 plantes de marihuana en una plantació indoor intensiva. També, es va intervenir el vehicle que es va utilitzar presumptament en el robatori de finals de 2022, així com peces de roba utilitzada pels autors el dia dels fets.

Fruit d’aquesta intervenció els investigadors van realitzar dues entrades més per la tarda a dos immobles que també estaven ubicats a Terrassa per investigar un nou delicte contra la salut pública. En total, els mossos van detenir dues persones més, a banda de trobar cocaïna de gran puresa, una premsa per fer blocs d’un quilogram de cocaïna, diners en efectiu i diversos cartutxos d’armes.

Els investigadors van concloure que el grup tenia rols diferenciats, marcats clarament per un home de 35 anys que liderava l’organització i considerada la persona de més jerarquia, mentre que la resta treballaven per a ell als diferents domicilis on guardaven la droga, la tallaven i manipulaven per a la seva distribució.

Els detinguts van ingressar a presó després de passar a disposició judicial.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 26 de gener de 2023


4  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 101030

Imatge 2

Imatge 2 274603

Imatge 3

Imatge 3 270403

Imatge 4

Imatge 4 442919

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia