La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya Busquet, durant la jornada.{"name":"2023/01/26/14/19/fd591131-7c2c-4222-952c-39b7027ae673.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":178761}

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya i Busquet, ha mantingut aquesta setmana a Brussel·les (Bèlgica) diferents trobades amb representants d’institucions europees i ha participat aquest dijous en la jornada de presentació de la Comunitat de Pràctica de la Missió Adaptació de la Unió Europea (UE).

Catalunya està adherida a la Carta de la Missió Adaptació de la UE des de l’estiu passat. D’aquesta manera va entrar a formar part de la Comunitat de Pràctica en matèria d’adaptació al canvi climàtic, un fòrum de relació i intercanvi d’informació entre diferents regions i municipis d’arreu d’Europa. Durant la jornada d’aquest dijous, Boya hi ha presentat l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic per a l'horitzó 2030 (ESCACC30), que el Govern va aprovar la setmana passada, i que busca millorar l’adaptació al canvi climàtic al nostre país i reduir-ne la vulnerabilitat mitjançant l’establiment de 76 objectius operatius que es despleguen en 312 mesures d’adaptació per als diversos sistemes naturals, àmbits socioeconòmics i territoris de Catalunya.

Entre les reunions que ha mantingut Boya a Brussel·les en destaquen la de la cap de la unitat d’Adaptació i Resiliència de la Direcció General d’Acció pel Clima de la Comissió Europea, Elena Visnar Malinovska, i la del cap de la unitat d’Aire Net i Política Urbana de la Direcció General de Medi Ambient, François Wakenhut. Amb aquest últim ha detallat les polítiques catalanes em matèria de qualitat de l’aire i el posicionament de Catalunya respecte de la revisió de la Directiva sobre qualitat de l'aire, que ha d’establir uns límits dels contaminants atmosfèrics legislats més ajustats a les directrius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La directora general també s’ha trobat amb la directora de la xarxa de recerca i innovació de les regions europees (ERRIN), Pirita Lindholm.


5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 178761

Boya i Visnar Malinovska.

Boya i Visnar Malinovska. 126121

Boya i Lindholm.

Boya i Lindholm. 132284

Foto 2

Foto 2 205392

Foto 3

Foto 3 258384