Cultura

TNC

El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Teatre Nacional de Catalunya renoven la col·laboració per fomentar el consum cultural en català

query_builder   28 gener 2023 10:02

event_note Nota de premsa

El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Teatre Nacional de Catalunya renoven la col·laboració per fomentar el consum cultural en català

  1. La signatura d'un nou conveni referma la voluntat de les dues institucions per impulsar l’ús del català
  2. Els avantatges són per a l'alumnat dels cursos de català, els participants del VxL i el personal del CPNL
TNC{"name":"2023/01/27/11/28/e6a393a2-c937-46a9-9f4e-f5d72dca8249.JPG","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":262229}

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) han firmat un nou conveni de col·laboració que s’adreça a l’alumnat dels cursos de català, als participants del programa Voluntariat per la llengua i als treballadors del CPNL i els permet tenir facilitats per gaudir de la programació del teatre.

El conveni significa la continuïtat del treball conjunt entre les dues entitats, que ja havien signat un acord el 2017. L'aliança entre el CPNL i el TNC incideix en el consum cultural en català i el foment de l’ús de la llengua. L’actual conveni té vigència fins al 31 de juliol de 2024.

Aquesta col·laboració implica, per part del TNC, poder oferir descomptes en espectacles determinats per gaudir-ne individualment o en grup. També permet oferir localitats amb un preu especial per a una única funció d’un espectacle programat que tingui interès lingüístic i pedagògic per a l’alumnat del CPNL i els participants al VxL. A més, el TNC s’ofereix a cedir material audiovisual pedagògic amb fragments de l’espectacle perquè siguin utilitzats com a recurs didàctic a l’aula. Alguns dels espectacles del TNC programats per a la temporada 2022-2023 són Terra baixa, Quan ens haguem torturat prou, Bovary o El temps i els Conway.

Per part del CPNL, el compromís és difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l’adhesió del TNC com a entitat col·laboradora. També es divulgarà la programació d’activitats i les condicions per gaudir-ne, a través dels canals de comunicació dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció al públic que formen el CPNL.

Foment de la llengua i la cultura

El CPNL és un ens del sector públic, adscrit a l’Administració de la Generalitat, que vetlla per estendre el coneixement de la llengua catalana en l’àmbit de l’ensenyament no reglat, fomentar l’ús del català en tots els àmbits de la societat al territori i contribuir a la divulgació de la llengua catalana, en col·laboració amb altres organismes i entitats.

El TNC és una institució de servei públic orientada a l’enriquiment cultural del país, un centre de creació i producció d’arts escèniques i un instrument útil per a la creativitat dels artistes i per a la trobada dels creadors amb els espectadors i la societat en general. Com un dels referents de les arts escèniques a Catalunya, el TNC ha assolit un ventall de públic ampli i divers i s’ha convertit en un instrument essencial per acostar la cultura i la llengua a tota la ciutadania.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia