Cultura

TERMCAT Turisme

El TERMCAT i Turisme de la Generalitat de Catalunya presenten en línia el Diccionari de turisme

query_builder   29 gener 2023 10:00

event_note Nota de premsa

El TERMCAT i Turisme de la Generalitat de Catalunya presenten en línia el Diccionari de turisme

  1. Ofereix 1.200 termes amb definicions, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, i notes complementàries
Termcat Turisme{"name":"2023/01/27/14/11/77e889f5-dcdb-4c0b-83ef-82c6ac3bdccc.jpg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":117685}

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de turisme, una obra impulsada des de Turisme de la Generalitat de Catalunya i que també ha tingut el suport del Govern d’Andorra.

El Diccionari de turisme ofereix 1.200 termes classificats temàticament, amb definicions i notes complementàries en català i equivalents en castellà, francès, anglès i alemany. Parteix del Diccionari d’hoteleria i turisme publicat en paper l’any 2001 i de la terminologia treballada al TERMCAT de manera puntual durant aquests anys, i s’hi ha afegit la terminologia més actual aportada per un equip d’especialistes.

Els termes que s’hi recullen fan referència als àmbits de l’allotjament, la restauració, els transports, l’organització de viatges, l’ordenació i promoció turística, les tecnologies i les fires i congressos. Per exemple, s’hi poden trobar termes com ara centre d’interpretació, viatge de familiarització, petjada del turisme, escapada urbana, turisme de compres, turisme responsable o certificació de qualitat turística.

L’obra no és un producte tancat. D’una banda, hi ha un conjunt de termes, sobretot manlleus d’altres llengües, que encara estan en estudi i, de l’altra, és un diccionari obert a la incorporació de neologismes de l’àmbit.

El recull forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment prop de 170 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de turisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)

<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/312>

El TERMCAT és un consorci de la Secretaria de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia