Direcció General de Comunicació

La consellera de la Presidència ha presidit avui la presentació del Massi-Tactic UCI Women¿s Team.

El Govern dobla el suport al Massi-Tactic per continuar visibilitzant l'esport femení i generant nous referents

query_builder   27 gener 2023 15:39

event_note Nota de premsa

El Govern dobla el suport al Massi-Tactic per continuar visibilitzant l'esport femení i generant nous referents

  1. La consellera Vilagrà presideix la presentació de l’equip ciclista català per a la temporada 2023, al qual la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física destinarà 195.000 euros

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit avui la presentació del Massi-Tactic UCI Women’s Team per a la temporada 2023, l’únic equip català femení que competeix a l’elit mundial. El Govern, a través de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, ha doblat enguany el suport a l’equip, una mostra, segons la consellera, de l’aposta de l’executiu català per “projectar l’esport femení” en esports molt masculinitzats, donar visibilitat a les dones en l’esport i generar nous referents que puguin competir al màxim nivell”.

La consellera de la Presidència ha presidit avui la presentació del Massi-Tactic UCI Women’s Team.
La consellera de la Presidència ha presidit avui la presentació del Massi-Tactic UCI Women’s Team.
{"name":"2023/01/27/15/32/7e566db5-95e8-4c50-a482-3436c89d73ea.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":448289}

Durant l’acte, la consellera ha assegurat que avui “és un gran dia per al ciclisme català i per a l’esport femení” i ha subratllat que amb el suport econòmic de la Generalitat de 195.000 euros a l’equip gironí “demostrem amb fets, no només amb paraules, que aquesta és la legislatura de l’esport femení” i la voluntat de tenir un esport “amb menys discriminacions i més igualtat d’oportunitats per a tothom”. En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha multiplicat per quatre els ajuts a l’esport femení fins arribar als tres milions d’euros en la convocatòria de clubs per competir a l’elit estatal i internacional.

La consellera Vilagrà, que ha agraït al Club Ciclista Baix Ter el seu compromís “per l’impuls de l’esport femení”, ha mostrat el desig que tenint el Govern català al costat el Massi-Tactic pugui “fer passos endavant cap al professionalisme en l’elit del ciclisme femení internacional”, disposi de més mitjans per millorar els entrenaments i “les esportistes puguin quedar-se a l’equip, sinònim de creixement i millors resultats”.

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, l’únic equip català femení que competeix a l’elit mundial, afronta enguany la cinquena temporada al màxim nivell del ciclisme femení de carretera amb una estructura de 12 ciclistes, quatre d’elles catalanes, una barreja de joventut i experiència amb la qual pretén professionalitzar-se al cent per cent, competir al màxim nivell per consolidar-se a Espanya i sobretot a Europa, i transmetre a la societat l’empoderament de la dona en el ciclisme femení.

Durant l’acte, celebrat al Museu d'Arqueologia de Catalunya d'Empúries, a l’Escala, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha dit que l’acte mostra “la Catalunya en femení que volem projectar al món” i suposa “canviar la mirada per avançar en la igualtat d’oportunitats en l’esport”. “L’equip Massi Tactic trenca estereotips en un esport molt masculí i volem donar-li una empenta perquè creixi”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell Coloma, ha explicat que el gran objectiu és professionalitzar l’equip al cent per cent. “Amb l’ajuda de la Generalitat de Catalunya hem pogut fer un pas endavant en aquest sentit”, ha dit, a la vegada que agraïa el suport d’altres institucions públiques i del sector privat. “Ha arribat el moment de fer un salt endavant, que les nostres noies puguin dedicar-se al ciclisme i competir de tu a tu amb les professionals que hi ha a Europa”.

Finalment, la corredora Patricia Ortega Ruiz s’ha mostrat satisfeta de “portar el nom de Catalunya” arreu durant les proves i del fet de comptar amb diverses ciclistes catalanes en l’equip. També ha agraït el suport de la Generalitat i ha assegurat que “estem fent història amb els passos endavant cap a la igualtat de gènere en l’esport”.


L'equip compta amb quatre ciclistes catalanes.
L'equip compta amb quatre ciclistes catalanes.
{"name":"2023/01/27/15/35/89a7c462-b92d-4d61-8917-0e8456ff7324.jpeg","author":"DGC","type":"0","location":"0","weight":"661872"}

Un equip renovat amb 4 catalanes

Per a aquesta temporada, l’equip de 12 corredores, que s’ha reunit aquesta setmana a l’Hotel Terraverda-Golf Empordà de Gualta per dur-hi a terme la pretemporada, s’ha reforçat amb ciclistes estrangeres però també destaca la presència de fins a quatre ciclistes catalanes: la lleidatana Iris Gómez, la ciclista de Vallirana Patri Ortega i les egarenques Elisabet Escursell i Estefania Jiménez. És en aquest sentit que neix el Massi-Tactic Academy, un filial que s’ha creat aquest any amb la intenció de formar ciclistes catalanes que puguin ser professionals del ciclisme el dia de demà amb el primer equip del Massi-Tactic.

La temporada 2023 s’allargarà fins el proper mes de setembre i les corredores competiran en un total de 37 curses nacionals i internacionals, algunes de les quals del calendari UCI WorldTour, com per exemple la Vuelta a Burgos, el Tour de Flandes, la Itzulia i el Tour de Romandia, entre d’altres. L’objectiu és fer podi en alguna de les grans proves d’Europa. La temporada passada, la quarta consecutiva com a equip de categoria UCI Continental, el Massi-Tactic va participar en proves de la màxima divisió, WorldTour, en les quals va plantar cara als millors equips del món, a banda de col·leccionar podis en curses internacionals per Europa.

2  

Imatges

Foto de família del Massi-Tactic UCI Women¿s Team amb la consellera Vilagrà i la secretària Anna Caula.

Foto de família del Massi-Tactic UCI Women¿s Team amb la consellera Vilagrà i la secretària Anna Caula. 723964

Integrants del Massi-Tactic UCI Women¿s Team.

Integrants del Massi-Tactic UCI Women¿s Team. 503428

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia