Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una estafadora que venia joies falses en domicilis de persones d'edat avançada

query_builder   28 gener 2023 09:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una estafadora que venia joies falses en domicilis de persones d'edat avançada

· Els agents van enxampar-la in fraganti gràcies a l’avís del conserge de la finca quan acabava de vendre una joia falsa per 500 euros a una dona gran amb problemes de memòria

. Un cop arrestada, els agents van escorcollar el seu vehicle on van localitzar i comissar més joies, diversos quadres i quatre figures de temàtica religiosa d’origen desconegut que agents de la Unitat de Patrimoni Històric van descartar que fossin reproduccions autèntiques

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona han detingut una dona de 51 anys com a presumpte autora d’un delicte d’estafa a persones vulnerables, quan intentava vendre joies falses, d’origen desconegut, a una dona d’edat avançada que es trobava en el seu domicili.

Els agents actuants van ser requerits per la Sala Operativa perquè s’adrecessin a un carrer del seu districte, després que el 112 rebés una trucada del conserge d’una finca, en què informava que acabava d’accedir al pis d’una dona amb problemes de memòria, acompanyada d’una altra dona que volia ensenyar-li joies, possiblement robades o falses, i que tenia la intenció de vendre-les-hi.

Quan els agents van pujar al pis, van interrogar la víctima, la qual els va respondre de forma incoherent a les preguntes formulades sobre la compra o venda de joies o d’objectes efectuades recentment. Al final, van esbrinar que acabava de vendre-li una joia per cinc-cents euros.

En l’escorcoll de les bosses que duia la presumpta estafadora es van trobar mil sis-cents (1600€) euros fraccionats en dotze bitllets de cent i vuit de cinquanta, així com algunes joies i bijuteria diversa del tipus polseres, anells arracades, penjolls i rellotges. També se li van trobar unes claus de cotxe de la seva propietat amb el qual s’havia desplaçat al barri.

Quan els agents van acompanyar a la presumpta estafadora al seu vehicle, van trobar-hi quatre quadres i quatre figures de temàtica religiosa d’origen desconegut, les quals van ser comissades i custodiades en dependències policials.

Els investigadors van posar en coneixement de la Unitat de Patrimoni Històric els quadres i figures religioses intervinguts per tal d’assegurar la seva procedència i per determinar si es tractava de falsificacions. Després de ser analitzades, van certificar que no es tractava de peces autèntiques.

Els agents treballen amb la hipòtesi que la detinguda intentava vendre a les seves víctimes les obres d’art intervingudes per un valor molt superior al del mercat fent-les passar com a autèntiques.

La detinguda, després de va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 28 de gener de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia