Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos d'Esquadra resolen una investigació per una agressió amb motivació ideològica a Barcelona

query_builder   29 gener 2023 11:02

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra resolen una investigació per una agressió amb motivació ideològica a Barcelona

. Els investigadors van identificar l’autor que va agredir el passat mes de juny un jove que duia una samarreta amb simbologia antifeixista i van emetre una ordre policial de detenció

. Efectius de la Comissaria General d’Informació van tenir coneixement que l’investigat es trobava a una zona d’oci al districte de Sant Martí, van aconseguir verificar-ne la identitat i una patrulla de la Guàrdia Urbana va acabar duent a terme la detenció

. Al detingut se li va intervenir una navalla tipus multi usos, i una arma prohibida tipus bastó estoc que amaga al seu interior un punxó metàl·lic amb capacitat de causar lesions molt greus

. La víctima dels fets, que era menor d’edat, va patir lesions a un ull i diverses contusions a la cara


Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació han resolt una investigació per una agressió amb motivació ideològica que va tenir lloc el passat 5 de juny a Barcelona quan un home, amb dues persones més, va agredir violentament un jove que va patir lesions a un ull i a la cara.

Les gestions d’investigació van permetre identificar l’autor dels fets i emetre una ordre policial de detenció que es va materialitzar el passat 21 de gener de matinada a una zona d’oci del districte de Sant Martí, molt propera a la zona on es va produir l’agressió el mes de juny. Efectius de la Comissaria General d’Informació van tenir coneixement que l’investigat es trobava per la zona, van aconseguir verificar-ne la identitat i una patrulla de la Guàrdia Urbana va acabar duent a terme la detenció.

En el moment de l’actuació policial, al detingut se li va intervenir una navalla multi usos, i un bastó estoc (una arma prohibida). Aquest tipus d’arma, dissimulada com un bastó, amaga al seu interior un punxó metàl·lic amb capacitat de causar lesions molt greus.

Atenent al lloc on van ser identificat, i al tipus d’objectes que se li van intervenir, la principal hipòtesi dels investigadors és que el detingut estava preparat per a cometre alguna altra agressió amb motivació ideològica aquella mateixa nit.

El detingut és un home de 36 anys i se li imputa un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica, i un delicte contra la integritat moral. Fruit de la investigació es desprèn que l’autor va actuar motivat per la seva ideologia ultradretana contra una víctima que duia una samarreta amb simbologia antifeixista.

Els fets van tenir lloc el passat 5 de juny de 2022 de matinada, quan el detingut juntament amb altres dues persones van agredir la víctima mentre feien referències al contingut de la seva samarreta. L’agressió es va produir a la zona d’oci nocturn de districte de Sant Martí, a la mateixa zona on mesos més tard s’ha localitzar i detingut l’autor.

També s’han identificat dues persones més de les quals s’investiga el seu grau de participació en els fets.

La víctima dels fets, que era menor d’edat, va patir lesions a un ull i diverses contusions a la cara. A més, arran d’aquests fets va patir també lesions psicològiques per les quals es troba encara en tractament.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 29 de gener de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia