Delegació a Madrid

Espai de Llengües. Delegació del Govern a Madrid

La delegació del Govern a Madrid crea l'Espai de Llengües i incorpora, per primera vegada, l'occità aranès a l'oferta de cursos

query_builder   30 gener 2023 13:14

event_note Nota de premsa

La delegació del Govern a Madrid crea l'Espai de Llengües i incorpora, per primera vegada, l'occità aranès a l'oferta de cursos

Comença l’any 2023 amb una important renovació de l’oferta docent dels cursos de català que s’imparteixen des de l’any 1993 a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid. El nou espai es diu Espai de Llengües, creat enguany i inclou, com a novetat i per primera vegada, cursos d’occità, aranès a l’Aran.

Amb aquest objectiu s’han ampliat les instal·lacions, s’ha creat un aulari amb més recursos i pissarres digitals interactives a la setena planta de l’edifici on es troba la seu de la Delegació del Govern a Madrid. Actualment, hi ha matriculats uns 300 alumnes de català, la majoria castellanoparlants, de tots els nivells i edats. L’oferta de cursos generals de llengua catalana per a persones adultes presenta els cinc nivells d’aprenentatge: bàsic (A1+A2), elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Tots tenen una durada de 120 hores, excepte el nivell superior que continuarà amb 90 hores.

A banda dels cursos generals, hi ha una oferta per a aquell alumnat amb un nivell de coneixements de la llengua intermedi o avançat: un grup de lectura de llibres en català, un grup de conversa i un grup de perfeccionament.

Així mateix, els joves i els infants també tenen el seu espai per aprendre català, concretament al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Els adolescents d’entre 10 i 14 anys practiquen i perfeccionen la llengua catalana, i els infants d’entre 5 i 9 anys aprenen mitjançant activitats lúdiques i engrescadores.

Llengua occitana, aranès a l’Aran

Enguany, per primera vegada, la Delegació incorpora, en la seva oferta de cursos, la llengua occitana, aranès a l’Aran, que organitza l’equip de la Delegació amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran, òrgan de Govern de la Val d’Aran, que s’encarregarà de l’examen final oficial certificatiu de la llengua, a més de facilitar els materials per a l’aprenentatge. Es compta també amb el suport de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana, que obsequia els alumnes amb un diccionari.

Inicialment, s’ofereix un curs d’occità aranès A1 de 60 hores en horari de dijous, de 18.00 h a 20.00 h, amb el posterior i gradual increment de nivells i franges horàries. Tota la informació es pot trobar a l’Espai de Llengües dins del web de la Delegació del Govern a Madrid.

Llibreria Blanquerna en línia

La Llibreria Blanquerna és l’única especialitzada en cultura i temàtica catalana que hi ha a Madrid i depèn de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya en aquesta ciutat. Ofereix, mitjançant la seva plataforma de venda en línia, la possibilitat de consultar bibliografia i comprar llibres per aprendre català i occità aranès, així com literatura catalana i occitana i materials didàctics per aprendre ambdues llengües. Una altra de les apostes de la llibreria és el fons amb títols d’autors catalans i de la literatura catalana traduïts a llengües estrangeres, així com a l’occità aranès, l’èuscar, el gallec i el castellà.

Informació cursos català i occità aranès:

https://delegaciomadrid.gencat.cat/ca/formacio/cursos_catala/

https://delegaciomadrid.gencat.cat/ca/formacio/cursos-de-llengua-occitana/


1  

Fitxers adjunts

NdP Espai de Llengües. Delegació Govern Madrid

NdP Espai de Llengües. Delegació Govern Madrid
PDF | 235677

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia