Palau Robert

Crims

Organitzada per la Direcció General de Difusió, l'exposició ocupa tota la segona planta del Palau Robert.

"CRIMS L'EXPOSICIÓ" supera les 100.000 visites

query_builder   30 gener 2023 13:10

event_note Nota de premsa

Organitzada per la Direcció General de Difusió, l'exposició ocupa tota la segona planta del Palau Robert.

"CRIMS L'EXPOSICIÓ" supera les 100.000 visites

“CRIMS L’EXPOSICIÓ”, que es podrà visitar fins al 10 d’abril, s’ha convertit en un fenomen de masses. Després de néixer com a programa de Catalunya Ràdio, créixer a TV3 i consolidar-se mitjançant diversos llibres, Crims és ja, també, un gran èxit expositiu. I és que, com predeia Carles Porta, “hi ha un valor afegit evident en tocar, veure i sentir les coses”.

  1. En el moment de publicar aquesta nota, 101.880 persones han visitat la mostra i 23.644 han participat en el joc interactiu
  2. Des de la seva inauguració, el passat 26 d’octubre de 2022, l’exposició no ha baixat dels 400 visitants diaris, amb una mitjana de més de 1.084 / dia per la gran afluència els caps de setmana i dies festius, superant així les xifres d’altres exposicions de gran èxit al Palau Robert
  3. El rècord absolut es va establir el 27 de desembre, quan més de 2.300 persones van voler conèixer CRIMS L’EXPOSICIÓ personalment

L’exposició és una experiència immersiva en el món del programa Crims des de tres punts de vista: el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. En paraules de Carles Porta, “en aquesta exposició es parla de víctimes, d’assassins i d’investigadors”.

Tot el que s’hi veu ha passat. Els fets, els noms i els llocs són reals. Algunes escenes i elements estan dramatitzats, però el contingut consta en documents o prové de testimonis que eren al lloc dels fets.

Els visitants viuen una experiència física i interactiva relacionada amb diferents casos, i sempre amb l’aposta del programa per comprendre els secrets ocults de la ment humana: mitjançant un QR poden participar des del seu mòbil en un joc de pistes interactiu dins de l’exposició. Els que el resolen obtenen el codi per accedir a la sala oculta.

El públic –101.880 persones ja l’han visitat fins ara-- es converteix, així, en part de la investigació i la resolució dels episodis més comentats de Crims. I ho fa, entre d’altres, amb eines de realitat augmentada.

L’accés a l’exposició és lliure i gratuït, però, atenent la gran afluència de públic, es demana paciència en cas d’esperes i cues, especialment els caps de setmana.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia