Territori

El Govern començarà a aplicar els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 a partir del 2 de març

Gran pla general del peatge troncal de la c-32 a Cubelles, amb el municipi al fons. Imatge del 17 de febrer de 2017 (horitzontal)

Data de publicació: diumenge 19 de febrer del 2017, 09:18

Autor: Gemma Sánchez (ACN)

El Govern començarà a aplicar els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 a partir del 2 de març

query_builder   31 gener 2023 08:53

event_note Nota de premsa

El Govern començarà a aplicar els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 a partir del 2 de març

  1. Els recorreguts interns del tram de la C-32 entre Cubelles i el Vendrell serà gratuït
  2. Augmentaran fins al 80% els descomptes en diverses barreres de peatge en hora punta o per a la mobilitat obligada

El Departament de Territori implementarà, a partir del 2 de març, els diversos descomptes anunciats i previstos a les autopistes C-32, al Baix Penedès i Garraf, i C-16 al seu pas pel Bages.

A partir d’aquesta data, l’autopista C-32 passarà a ser gratuïta en els recorreguts interns entre Cubelles i el Vendrell. Se’n beneficiaran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l’enllaç 13 (Cubelles accés), i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés. La gratuïtat s’aplicarà tots els dies de l’any a tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge.

L’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris. L’autopista podria arribar a atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles. Es tracta d’una mesura llargament reivindicada pel territori, que suposarà més seguretat i que les emissions de CO2 s’allunyin de la traça urbana.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Descomptes a les barreres de Vallcarca i Sant Vicenç de Castellet

A partir del 2 de març, el Departament també augmentarà fins al 50 % - actualment és del 40% - el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca de Sitges de la C-32. És el descompte que beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan desplaçaments d’anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, i que estan inscrits al registre de mobilitat obligada amb pagament dinàmic (Away o VIA-T).

Pel que fa a la C-16, començarà a aplicar-se l’augment de fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7 a 10,30h i de 17 a 21h), amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.

També augmentarà fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és del 41%.

En aquest cas, són mesures que tenen com a objectiu afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada, de proximitat i connectivitat del territori.

En marxa el sistema per a facilitar l’ús a la ronda de Manresa

D’altra banda, el 2 de gener va entrar en funcionament el nou sistema per a gaudir de la bonificació del 100% del cost del peatge a la ronda de Manresa, sense necessitat que l’usuari hi associï un mitjà de pagament.

La persona usuària ha de facilitar la matrícula del vehicle al registre https://territori.gencat.cat/registreC16. En paral·lel, continua vigent el sistema actual de pagament dinàmic amb ViaT o l’aplicació gratuïta Satellise.

La gratuïtat s’aplica per a tots els recorreguts entre l'enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l'autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes, furgons i furgonetes), de dilluns a divendres feiners, les 24 hores.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'El Govern començarà a aplicar els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 a partir del 2 de març'

Nota de premsa en PDF 'El Govern començarà a aplicar els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 a partir del 2 de març'
PDF | 273545

Mobilitat
Treball
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia