·El conseller de Recerca i Universitats s’ha reunit amb el rector i l’equip de govern de la UPF

Foto de la UPF del conseller Nadal xerrant amb estudiants{"name":"2023/01/30/15/45/d34924ae-027d-4cff-9266-d5668e66cd38.jpg","author":"REU","type":"0","location":"0","weight":1803957}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha manifestat avui la importància cabdal que tindria l’aprovació dels pressupostos per al 2023 en l’àmbit de les universitats perquè “suposarien una injecció de més de 1.000M€ per als campus, una inversió imprescindible per seguir garantint l’excel·lència del sistema universitari i de recerca català”. Nadal ha recalcat, a més, que “el progrés i el benestar d’una societat també depenen del bon finançament de les universitats”.

El conseller ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una visita al Campus de Poblenou la Universitat Pompeu Fabra (UPF) on ha fet un recorregut per l’Àrea Tallers i l’edifici La Nau acompanyat pel rector de la institució, Oriol Amat, i ha tingut ocasió de parlar amb estudiants del Campus i conèixer les seves opinions. Nadal ha posat com exemple l’Àrea Tallers, que acull entre altres la redacció del Diari de Barcelona, com un “espai estimulant de creativitat i comunicació on els estudiants poden intercanviar idees que és, finalment, una de les raons de ser de la vida universitària”.

Després de la visita, Nadal ha mantingut una reunió amb tot l’equip de govern de la universitat per copsar les principals preocupacions dels responsables acadèmics de la institució.

El titular de Recerca i Universitats ha mostrat la seva confiança en què finalment s’aprovin els pressupostos atès, ha dit, que “són el millor instrument per resoldre les necessitats de la societat entre les quals també es troba assegurar la qualitat de l’ecosistema universitari i de recerca com a font de progrés”. En aquest sentit, al·ludint al comunicat emès per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Nadal ha expressat el seu agraïment als rectors pel comunicat demanant l’aprovació dels pressupostos.

Pel que fa al finançament, el conseller ha dit que una de les prioritats dels pressupostos serà “actualitzar els campus universitaris que durant una dècada llarga han patit de manca de finançament” i la finalitat durant aquest mandat és “anar recuperant els nivells pressupostaris d’abans de la crisi econòmica perquè les universitats recuperin la seva capacitat d’inversió.”

Respecte a l’estabilització del personal docent i a la necessària reducció del professorat associat a les universitats de Catalunya, el conseller ha recordat que “cal reduir l’excés de professorat associat” i, amb aquest objectiu, ha destacat la creació d’un programa que destinarà 10 M€ el primer any durant un total de tres per cobrir les jubilacions de PDI amb professorat contactat lector i agregat.

Finalment, el conseller ha recordat el compromís del Govern que representa per garantir que les universitats puguin fer front a l’increment de la despesa energètica que estan patint.

1  

Imatges

FOTO

FOTO 1803957