Delegació a Lleida

Les petites i microexplotacions agràries ja poden cremar restes vegetals sense autorització excepcional

query_builder   2 gener 2023 17:57

event_note Nota de premsa

Les petites i microexplotacions agràries ja poden cremar restes vegetals sense autorització excepcional

Crema de restes vegetals
Les petites i microexplotacions podran cremar restes vegetals sense cap autorització excepcional
{"name":"2023/01/30/23/57/3996637e-8a98-443b-ba99-e18672b17d6f.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":2351405}


Amb l’aprovació de la Llei 30/2022, el passat 24 de desembre, es modifica l’article 27.3 de la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, del Govern espanyol, que només permetia cremar residus vegetals amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual. Així, a partir del 2 de gener d'enguany, queden exemptes d’aquesta obligació totes les petites i microexplotacions, que podran cremar restes vegetals sense cap autorització excepcional.

En aquest supòsit s’inclouen totes aquelles explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que generen menys de 10 M€ anuals de volum de negoci. En el cas de Catalunya, el 99% de les explotacions agràries quedarien incloses dins d’aquest grup. Això vol dir que en la majoria dels casos es tornarà al procediment habitual de comunicació de cremes de restes vegetals (que anava del 15 d’octubre al 15 de març) i que només requeria una simple comunicació per poder tirar endavant amb l’eliminació de les restes.

Per tant, els mitjans disponibles per presentar el formulari de comunicació seran els següents:

  1. De forma digital, fent el tràmit específic en l’enllaç següent: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi o bé a través d’una petició genèricaen aquest altre enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica.
  2. De manera presencial, a les oficines comarcals, com ja es feia abans de l’entrada en vigor de la Llei 7/2022.
  3. A partir de l’11 de gener, també es podrà tramitara través dels ajuntamentsque donin aquest servei a la seva ciutadania.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia