1. El Programa, que suposa la incorporació de 24 persones, vol donar resposta a l’increment d’expedients previstos arran de la simplificació administrativa en la implantació d’energies renovables que va suposar l’entrada en vigor del Reial decret llei 6/2022, de 29 de març
  2. El programa dota dels recursos humans necessaris per complir el deure que té Catalunya envers els objectius de transició energètica per fer front a l’emergència climàtica

El Govern ha aprovat crear el Programa temporal per implementar les noves mesures en matèria d’avaluació ambiental que preveu la incorporació de més recursos humans, per un període de 3 anys, amb l’objectiu de donar resposta a l’increment d’expedients previstos arran de la simplificació administrativa en la implantació d’energies renovables que va suposar l’entrada en vigor del Reial decret llei 6/2022, de 29 de març.

Amb el nou marc legislatiu, que destaca la implementació d’un nou model energètic amb el 100% renovable l’any 2050, es preveu que s’incrementi temporalment de manera significativa el nombre dels expedients i les tasques de la Subdirecció General d’Avaluació Ambiental i de les Oficines Territorials d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA i OMA) dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. I, per tant, es preveu que comporti un augment important en l’emissió d’informes sectorials del medi natural.

La finalitat d’aquest programa és, per tant, dotar la Generalitat dels recursos humans necessaris per complir el deure que té Catalunya envers els objectius de transició energètica per fer front a l’emergència climàtica. I, en concret, el programa, que està adscrit a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament, contempla la incorporació de 24 persones que ocuparan diferents escales del cos de l’administració pública per prestar aquests serveis.

L’entrada en vigor del Reial decret llei 6/2022, de 29 de març, va suposar l’entrada en vigor de les mesures urgents en el marc del Pla nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra en Ucraïna que preveia la simplificació administrativa per potenciar la implantació de les energies renovables.