Direcció General de Comunicació

El Govern aprova invertir prop de 5,2 milions en recerca i innovació en salut els pròxims quatre anys

El Govern aprova invertir prop de 5,2 milions en recerca i innovació en salut els pròxims quatre anys

query_builder   31 gener 2023 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova invertir prop de 5,2 milions en recerca i innovació en salut els pròxims quatre anys

  1. És la partida que es destinarà a la convocatòria 2023 de subvencions del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS 2022-2027), l’instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i la innovació en salut del Govern

El Govern ha aprovat avui les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament de Salut per atendre la convocatòria 2023 de subvencions del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS 2022-2027), per un import total de 5.187.500 euros. Es tracta de l’Acord de Govern mitjançant el qual s’autoritza el Departament de Salut a realitzar despeses amb càrrec als pressupostos dels exercicis 2023, 2024, 2025 i 2026, per atendre la convocatòria 2023 de subvencions del PERIS vigent.

El Govern reforça la recerca i la innovació en salut a través del PERIS 2022-2027, que l’any 2022 va disposar d’una dotació pressupostària de 52,5 milions d’euros (prop d’un 60% més del disposat l’any 2016, que va ser de 33 milions d’euros) i que ja preveia increments pressupostaris anuals.

Aprovat pel Govern el passat mes de setembre, el Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS) 2022-2027 és un instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i la innovació del Departament de Salut, seguint les prioritats establertes pel Pla de Salut de Catalunya, i amb la coordinació i col·laboració del Departament de Recerca i Universitats. Per a l’elaboració del PERIS s’hi va comptar amb la participació de la comunitat acadèmica i científica, així com de la ciutadania representada pel Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.

L’objectiu del PERIS és desenvolupar un sistema integral de recerca i innovació d’excel·lència que contribueixi a promoure i protegir la salut i el benestar de les persones amb la prevenció i l’abordatge de la malaltia, i a preparar el sistema per als futurs reptes i necessitats.

La recerca i la innovació són elements fonamentals per al progrés del sistema de salut, plantejats com a motors de transformació, que aporten solucions a la salut de les persones per mitjà de la integració i la generació de coneixement, i alhora preparen el sistema per als futurs reptes i necessitats.

Objectius estratègics de futur

El PERIS 2022-2027 se centra en vuit objectius estratègics, entre els quals destaquen l’impuls i la consolidació de la recerca clínica, l’excel·lència i reconeixement del sistema de salut de Catalunya a escala internacional; facilitar la recerca i la innovació tecnològica als investigadors per tal d’estimular la innovació, atraure i fidelitzar talent que permeti una recerca i innovació d’alta qualitat, i incentivar la participació dels pacients, la ciència oberta i les bones pràctiques científiques.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia