Salut

Balcells: "Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l'atzucat que ens hem trobat"

query_builder   31 gener 2023 22:36

event_note Nota de premsa

Balcells: "Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l'atzucat que ens hem trobat"

  1. El Sindicat de Metges de Catalunya desconvoca la vaga prevista per als pròxims tres dies gràcies a l’acord signat amb el Departament de Salut

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha anunciat la desconvocatòria de vaga per part del Sindicat Metges de Catalunya per als pròxims tres dies gràcies a l’acord que s’ha arribat amb els facultatius després de dies de negociació. Balcells ha afirmat que “avui es desconvoca una vaga, però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l’atzucac que s’ha vist amb la vaga de dos dies. Aquesta vaga manifesta un malestar que no ve de tres mesos que és el temps que nosaltres estem al departament, sinó que ve de lluny: de les retallades del 2010, de la pandèmia i d’un infrafinançament, d’un conjunt de causes”.

Balcells ha detallat els dos grans eixos de l’acord:

- La creació d’una taula de treball entre el Sindicat de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el Servei Català de la Salut per afavorir el diàleg amb el col·lectiu mèdic i seguir treballant els temes organitzatius que puguin millorar l’atenció a la ciutadania.

- Un paquet de mesures urgents que ja teníem previstes al pla d’accessibilitat però que accelerem. Es tracta de mesures organitzatives i algunes vinculades a condicions laborals que hauran de ser traslladades a les meses de negociació dels convenis pertinents per tal de ser tractades amb tots els actors implicats: patronals i sindicats.

Entre les mesures destaquen impulsar un nou estudi de càrregues en els pròxims 6 mesos; potenciar l’autonomia dels professionals reservant 4 hores a la setmana per tasques clíniques sense pacient, limitar les cites telefòniques o desburocratitzar la consulta.

Així mateix, Balcells ha afirmat que “hem llegit bé la vaga i el malestar que hi ha al sector. Aquestes mesures han permès signar un acord de desconvocatòria de vaga perquè des del primer dia hem dit que volíem un acord i que volíem generar grans consensos per fer front a les necessitats del sistema”. Igualment, el titular de Salut ha assenyalat que “si hi ha mesures extraordinàries amb caràcter retributiu aniran a les taules on pertoquen. Les mesures de millora del sistema tenen efecte no només a metges i metgesses sinó també al personal d'infermeria, a auxiliars i a tots els professionals que estan al voltant del sistema sanitari perquè l’entenem com a únic i ha de treballar en sintonia. Estem satisfets que es desconvoqui la vaga sobretot pel que afecta la ciutadania”.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia