Servei Català de Trànsit

SCT

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 de gener

query_builder   1 febrer 2023 10:46

event_note Nota de premsa

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 de gener

Un total de 14 persones han mort durant aquest primer mes a les carreteres catalanes


El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest mes de gener d’enguany, des de l’1 fins al dia 31, 14 persones han mort en 12 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida a les carreteres catalanes 12 persones en 9 sinistres mortals. Al llarg del primer mes d’aquest 2023 també s’han registrat 46 ferits greus, 12 menys que en el gener de 2022.

De les 14 víctimes mortals, 11 eren homes i 3 dones. D’aquests 11 homes, 7 eren conductors, 2 passatgers i 2 eren vianants. En el cas de les 3 dones mortes, 1 era conductora i les altres dues viatjaven de passatgeres. Les dades de sinistralitat d’aquest mes de gener també mostren un alt percentatge d’homes entre els ferits de gravetat: dels 46 ferits greus en accident de trànsit del mes de gener, 36 són homes i 10 són dones.

Pel que fa al col·lectiu de vulnerables, de les 14 víctimes mortals, 1 era motorista i 2 vianants i en aquest sentit persisteix la problemàtica en la mortalitat de les persones que circulen a peu a les carreteres o que han hagut de baixar del vehicle. La resta de finats, 11, circulaven amb turisme. En el mateix mes de l’any passat, pel que fa als col·lectius més fràgils, van perdre la vida 1 motorista i 1 vianant.

Pel que fa als sinistres, dels 12 accidents mortals, 3 han estat col·lisions amb un sol vehicle i 9 amb més d’un vehicle implicat, 5 de les quals han estat xocs frontals. Si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, el 42,9% (6 de 14) han tingut lloc en cap de setmana o vigília de festiu. D’altra banda, també convé destacar que de les 14 víctimes mortals registrades aquest primer mes de l’any, 13 tenien el domicili a prop del lloc de l’accident.

Finalment, si analitzem les morts per demarcacions, el 42,9% (6 de 14) s’han produït a Barcelona; 4, a Tarragona; 3 a Lleida i 1 a Girona. L’any passat, les 12 víctimes mortals del mes de gener es van repartir entre Barcelona (6), Girona (4), Tarragona (1) i Lleida (1).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia