Cultura

Marbre

S'estrena 'Un viatge de marbre', el Documental del Mes de febrer

query_builder   1 febrer 2023 16:59

event_note Nota de premsa

S'estrena 'Un viatge de marbre', el Documental del Mes de febrer

VIatge de Marbre{"name":"2023/02/01/16/57/4f27098f-985a-462b-ab59-72e8849457a1.jpg","author":"Cultura ","type":"0","location":"0","weight":79256}


El cicle Documental del Mes ha programat per al febrer ‘Un viatge de marbre’, que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 37 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 8 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Illes Balears. També estarà disponible en línia a FilminCAT a partir del 3 de febrer. La subtitulació en català té el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L’any 2022 s’han doblat o subtitulat en català 83 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.

Blocs de marbre extrets d’una pedrera de Grècia són transportats en vaixell cap a la Xina per ser convertits en escultures i columnes d’estil grec pels hàbils artesans xinesos. El marbre sobrant es transforma en petits records d’imants de nevera i són retornats cap a Grècia per ser venuts als turistes xinesos. El cineasta Sean Wang construeix una memorable epopeia amb un poder visual aclaparador. Un divertit i revelador viatge per la ruta del marbre. Una reflexió amb humor sobre l’autenticitat, la tradició, les relacions internacionals i l’absurditat de l’economia global.

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.


Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Un viatge de marbre: https://docsbarcelona.com/pellicules/un-viatge-de-marbre

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia