Territori

aeroport seu urgell andorra

L'Aeroport Andorra-La Seu prova amb èxit el sistema d'il·luminació per a facilitar els vols nocturns

query_builder   1 febrer 2023 19:42

event_note Nota de premsa

L'Aeroport Andorra-La Seu prova amb èxit el sistema d'il·luminació per a facilitar els vols nocturns

aeroport seu urgell andorra{"name":"2023/02/01/19/36/34142935-09a5-4c9e-9e90-c091b6b2a159.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":105068}


  1. El simulacre s’ha realitzat aquest dimecres al vespre i ara només falta el vistiplau de l’Agència estatal de Seguretat Aèria


  1. La prova ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, i del ministre d’Economia d’Andorra, Jordi Gallardo i Fernàndez


L’Aeroport d’Andorra - La Seu d’Urgell ha encès per primera vegada els nous llums de la pista i de la plataforma en el simulacre que s’ha realitzat amb èxitaquest dimecres al vespre. Les obres d’il·luminació de l’Aeroport s’han acabat després de cinc mesos i han tingut un cost d’1.057.400 MEUR.


L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) té previst visitar l’Aeroport els dies 7 i 8 de febrer per certificar que les obres són correctes i atorgar els permisos necessaris. La il·luminació permetrà l’arribada de vols nocturns. Els llums només s’encendran en cas que hi hagi operativa.


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha destacat durant el simulacre que “disposar d’una infraestructura estratègica com l’aeroport amb major capacitat d’atraure rutes, millorant la seguretat, és una aposta complementària per dotar de major atractiu turístic, però alhora per garantir també la competitivitat de les activitats econòmiques i al mateix temps d’accessibilitat dels residents”.


Per la seva banda, el ministre d’Economia d’Andorra, Jordi Gallardo i Fernàndez, ha afegit que les obres “han de permetre assolir majors índexs d’ocupació” i ha remarcat els esforços d’ambdós governs “per fer créixer aquesta infraestructura, cabdal en la nostra estratègia de desenclavament”. Gallardo s’ha referit al proper repte de la instal·lació: “dotar-la d’un punt de control de persones i control de mercaderies i convertir l’aeroport d’Andorra-La Seu en un aeroport internacional per fer vols fora de l’espai Schengen”.


Els treballs han consistit en la instal·lació de tres torres d’il·luminació amb leds i d’onze torres de llums amb captació i bateries d’energia solar, a més de l’adequació de la pista amb llums d’obstacles, leds i canalitzacions als laterals. Les obres també han suposat la instal·lació d’un far d’aeròdrom a la torre de control.


D’altra banda, també han acabat les obres d’adequació de la carretera de l’Aeroport, amb un cost de 100.000 euros, i que han suposat la renovació de la senyalització, la reparació de l’abalisament i de la barrera de seguretat, a més de la neteja del drenatge i els talussos.


3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 105750

Fotografia

Fotografia 105068

Fotografia

Fotografia 191051

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 263028

Mobilitat
Infraestructures
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia