1. La consellera de la Presidència ha presidit la presentació de la 102a edició de la Volta, la tercera prova per etapes més antiga del món
  2. Els millors ciclistes del món, d’un total de 25 equips, participaran en un esdeveniment que “projectarà Catalunya al món” del 20 al 26 de març


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, ha presidit avui la presentació de la 102a Volta Ciclista a Catalunya, la històrica prova ciclista catalana que tindrà lloc entre els pròxims dies 20 i 26 de març. Un esdeveniment que “vertebra el país a través de l’esport” i que amb la seva llarga història i tradició “reforça que som un país esportiu”.

En la presentació, celebrada a l’INEFC Barcelona, s’han exposat tots els detalls del recorregut, amb tres etapes de muntanya que li sumen una exigència gairebé sense precedents a una cursa que atrau els millors ciclistes del món. “Vull agrair els municipis, les institucions i les empreses que, al costat del Govern, donen suport a la Volta”, ha exposat la consellera, a la vegada que esmentava “aquesta feina d’equip, unint el sector públic i el privat, com un aspecte clau de l’ADN esportiu català” que posiciona “Catalunya a primera línia”.

La Volta Ciclista a Catalunya, prova UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial, i tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, començarà a Sant Feliu de Guíxols el dilluns 20 de març i acabarà a Barcelona el diumenge 26 de març. Sis dies de competició per tota la geografia catalana a través d’un esdeveniment “de primer nivell” que, segons consellera de la Presidència, amb una història de 102 edicions “reforça que som un país esportiu”, a banda de promoure el ciclisme i l’esport base.

Una de les singularitats de l’edició d’enguany és l’etapa de les Terres de l’Ebre, amb una jornada de 178,6 quilòmetres que mostrarà el potencial ciclista d’aquest territori. La cinquena etapa passarà, íntegrament, per quatre comarques ebrenques, començant per Tortosa i acabant amb l’ascens a Lo Port. Durant la presentació també s’ha conegut que, per primer vegada, Olost acollirà una part de la competició (la sortida de la tercera etapa), mentre que Molins de Rei serà el final de la sisena. El municipi baixllobregatí havia participat a La Volta el 2003 com a sortida d’etapa.

D’aquesta manera, la prova mostra el compromís per un “esport amb mirada territorial, fora de les grans capitals i aprofitant els atractius de cada comarca catalana”, declarava la consellera, cosa que genera “un impuls econòmic i turístic” molt important pels municipis implicats en el recorregut.

Durant la presentació, també s’ha fet menció a la 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta que enguany farà el salt al calendari internacional UCI el dissabte 29 d’abril. En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha refermat el suport del Govern a la prova i ha mostrat el desig que “segueixi guanyant-se un lloc en l’elit del ciclisme femení i adquireixi més visibilitat per convertir-se en una Volta ciclista femenina a Catalunya per etapes”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha obert l’acte definint la Volta com un “esdeveniment únic al nostre país que hem d’estimar i cuidar” i que “portarà a les nostres carreteres els millors equips del món”. “Estem orgullosos de ser amfitrions d’una cita amb molta història que ens permet conèixer el territori, situa Catalunya a l’elit del ciclisme mundial i projecta el país al món”, ha subratllat. Anna Caula ha afegit que “la Volta mostra també la força transformadora de l’esport” i ha destacat l’aposta de l’entitat organitzadora per oferir “una mirada femenina” gràcies a la celebració un any més de la reVolta.

Ruben Peris i Latorre, director de la cursa, ha assegurat que “és un privilegi continuar oferint el millor ciclisme del món arreu de Catalunya durant una setmana, mantenint viu el llegat d’una organització que, durant dècades, ha treballat per aconseguir, consolidar i mantenir el prestigi d’un esdeveniment que és patrimoni de l’esport català i del ciclisme mundial”.


Un recorregut que mostra Catalunya al món

Els millors ciclistes del món, d’un total de 25 equips, buscaran revalidar el títol aconseguit l’any passat pel corredor Sergio Higuita. L’edició del 2022 es va seguir per 190 països, amb 11,5 milions de telespectadors únics i més de 150 periodistes i fotògrafs acreditats, segons fonts de Média A.S.O.

D’altra banda, l’organització de la Volta ha presentat el cartell oficial d’aquesta 102a edició, obra del pintor valencià Miguel Soro, i s’ha estrenat la cançó de la Volta, “Houston”, del grup Sexenni. Així mateix, s’ha fet el tradicional lliurament de les Medalles d’Honor de l’entitat, que enguany han estat per a Juli Pernas, Xevi Soler, Isaac Vilalta, Néstor Biosca, Àlex Flor i el Club Ciclista Molins de Rei, que celebra el seu 75è aniversari.

4  

Imatges

Presidència

Presidència 1097180

Presidència

Presidència 1250360

Presidència

Presidència 1006179

Presidència

Presidència 1079602