Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA NP ACTES LEADES FEBRER 2023

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per a aquest mes de febrer

query_builder   2 febrer 2023 11:58

event_note Nota de premsa

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per a aquest mes de febrer

Els grups Leader organitzen i participen, aquest mes de febrer, en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

FOTO NP ACTES LEADES FEBRER 2023{"name":"2023/02/02/11/56/18a95832-9cdd-45d4-9755-d44d3d225877.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":469448}

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022.

I entre les actuacions organitzades per aquests Grups per a aquest mes de febrer, destaca el fet, entre altres, que la Cúpula Gustum recorrerà la comarca de la Noguera de la mà del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i de l’Associació Leader de Ponent.

Així, durant la setmana del 6 al 10 de febrer estarà present en diferents escoles de Ponts, Térmens, Artesa de Segre, Bellcaire d’Urgell, i Vallfogona de Balaguer. I els alumnes d’aquestes escoles gaudiran de l’experiència immersiva de la Cúpula Gustum, i coneixeran com funciona el sector agroalimentari local i de proximitat. També gaudiran dels jocs col·laboratius per a aprofundir més en la temàtica.

La Cúpula Gustum és un inflable que permet la immersió en una experiència visual 360⁰ per a conèixer com, qui, i on es produeix els principals aliments que hom té diàriament a taula, com els làctics, la carn, l’arròs, la fruita i verdura, etcètera. En concret, la proposta inclou 14 càpsules temàtiques d’aproximadament 5 minuts de durada cadascuna, més una càpsula d’introducció, on s’explica i es posa en situació els visitants. La projecció està conduïda per un monitor, que duu a terme la presentació, i va intervenint segons la necessitat que es vegi en cada moment.

I aquest és el conjunt d’actuacions previstes per a aquest mes de febrer:

Visita al mercat de Lleida amb entitats del territori

Data i lloc: 2 de febrer.

Horari: Matí. Interval horari per confirmar.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Breu descripció: Visita al mercat de Lleida amb entitats del territori per a conèixer el seu funcionament, i l'estructura que té per tal d'estudiar possibilitats sobre un node logístic a Ponent.

Públic objectiu/ perfil participants: Banc dels aliments, Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) ecològica de Ponent, equip tècnic de l’Associació Leader de Ponent, Associació la Cristalleria, Mengem Ponent, i Ponent Coopera.

Jornada sobre menjadors escolars sostenibles

Data i lloc: 2 de febrer. Consell Comarcal del Solsonès

Hora d’inici: a partir de les 18:00h.

Organitza: Consorci per al desenvolupament de la Catalunya central

En el marc del projecte estratègic ‘Producte d’aquí’ i el projecte Gustum, aquesta jornada vol servir per a donar a conèixer l’estudi que s’ha realitzat des de l’esmentat Consorci sobre la situació dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona, quins passos es poden donar per a un futur basat en productes proximitat, i conèixer experiències (projecte ‘Mengem d’aquí’, projecte ‘Producte d’aquí’).

Aquesta jornada va dirigida a les persones que intervenen en la gestió de menjadors escolars (AFA, empreses de serveis, Equips de gestió), productores i productors locals.

La Cúpula Gustum a la comarca de la Noguera

·6 de febrer. Escola de Ponts.

·7 de febrer. Escola Alfred Potrony de Térmens.

·8 de febrer. Escola Els Planells d’Artesa de Segre.

·9 de febrer. Escola Bonavista de Bellcaire d’Urgell.

·10 de febrer. Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer.

Horari: Jornada lectiva.

Com ja s’ha esmentat, l’Associació Leader de Ponent i el Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord organitzen aquesta activitat, en què la Cúpula Gustum recorrerà les escoles de la Noguera i el Segrià Nord.

Més informació: https://www.gustum.org/projecte/la-cupula-gustum/

Taula de treball dels Espais Natural de Ponent

Data i lloc: 15 de febrer. Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Mollerussa,

Horari: a partir de les 10:30 h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

El propòsit d’aquesta activitat, dreçada als membres de l’esmentada taula de treball, és resumir breument el que s’ha realitzat l’any 2022, i definir el futur més immediat del projecte Espais Naturals de Ponent.

Visita a l'Associació de Propietaris Forestals Miralles

Data i lloc: 18 de febrer. Santa Maria de Miralles.

Horari: de 10:00h. a 16:00h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

S’està organitzant una sortida per a visitar l'Associació de Propietaris Forestals (APF) Miralles-Orpinell, a Santa Maria de Miralles. És una entitat amb 12 anys d'experiència que treballa per a la gestió dels boscos i per a la defensa de la regulació dels espais forestals en l'àmbit de 13 municipis de l’Anoia. L’APF Miralles-Orpinell explicarà què fan, com s'organitzen, i quines actuacions han dut a terme en les seves finques. També es comptarà amb la participació d'actors implicats en la gestió dels seus boscos com la Diputació de Barcelona. I s’efectuarà una visita a una finca propera a la zona gestionada per l'Associació de Propietaris Forestals Miralles-Orpinell.

Val a dir que aquesta activitat s’adreça als membres de la Taula de gestió forestal, i persones de les comarques de l’àmbit d’actuació de l’Associació que estiguin interessades.

Per a més informació:

https://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_02

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 133832

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia