Servei Català de Trànsit

sct

Les restriccions a la circulació per aquest 2023 entraran en vigor el 9 de febrer

query_builder   8 febrer 2023 11:00

event_note Nota de premsa

Les restriccions a la circulació per aquest 2023 entraran en vigor el 9 de febrer

La resolució ha estat publicada aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

El proper dijous, 9 de febrer, entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l’any 2023 que s’estableixen a la Resolució INT/183/2023, de 24 de gener, publicada aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que han estat elaborades pel Servei Català de Trànsit. Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris principalment de vies interurbanes.

Les restriccions incloses en la resolució s’estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d'altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

Les restriccions d’enguany, que han estat consensuades amb el sector transportista, no presenten modificacions rellevants respecte a la resolució de l’any passat. S’han adequat les restriccions generals als vehicles o conjunts de vehicles que superin els 7.500 kg de MMA o MMC (Annex B) per al calendari de 2023 amb el mateix nombre de dies amb restriccions.

Convé destacar que en la resolució d’aquest 2023 s’especifica que el Servei Català de Trànsit podrà dictar limitacions a la circulació de vehicles pesants destinades a millorar la fluïdesa i la seguretat viària, unes mesures que ja s’han aplicat a camions durant el 2022 i principalment han estat:

 1. Obligatorietat de circular pel carril dret de la via
 2. Prohibició de realitzar avançaments i
 3. Màxim de velocitat a 80 km/h.

Les restriccions de la resolució afecten vehicles tant per les característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen i en aquest sentit la resolució fa referència a:

 1. Vehicles de transport de mercaderies en general.
 2. Vehicles que realitzen transports especials.
 3. Vehicles especials.
 4. Vehicles de transport de mercaderies perilloses.
 5. Restriccions per causes meteorològiques.
 6. Restriccions per a determinades vies
 7. Restricció per la celebració de proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments o usos excepcionals de la via que suposin afectacions al trànsit ordinari a les vies interurbanes de Catalunya.
 8. Restricció per la realització d'obres o actuacions de conservació i manteniment que suposin afectacions a la circulació de vehicles a les vies interurbanes de Catalunya.

La informació de les restriccions a la circulació durant l’any 2023 es podrà visualitzar en les properes setmanes en el mapa continu de trànsit (MCT), en la pestanya restriccions del transport, i amb diferents opcions de consulta per dates específiques i/o per una via concreta i també es poden visualitzar a l’aplicació Trànsit per a dispositius mòbils, a més del web de l’organisme.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia