Interior

Interior invertirà 690.000 € per millorar l'eficiència energètica de la comissaria de Vilafranca del Penedès

query_builder   2 febrer 2023 18:53

event_note Nota de premsa

Interior invertirà 690.000 € per millorar l'eficiència energètica de la comissaria de Vilafranca del Penedès

La reforma, que es durà a terme amb fons europeus per a la rehabilitació d’edificis públics, permetrà reduir un 30% el consum d’energia no renovable

El conseller Elena ha destacat que la reforma “convé al país des d’un punt de vista econòmic i climàtic”


   {"name":"2023/02/02/18/51/fa5d4b68-ce56-43c1-80ed-cde783348f75.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":454662}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha presentat avui les obres de millora de la comissaria de Vilafranca del Penedès. També han assistit a l’acte l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Miquel Esquius, entre d’altres autoritats.

Els objectius de les obres de reforma són la millora en eficiència energètica, l’optimització de la gestió energètica de l’edifici, la modernització de les instal·lacions i enfortit el compromís amb el medi ambient. Per aconseguir-ho, s'executaran diverses actuacions, com ara la instal·lació de fotovoltaiques, d’enllumenat LED i aerotèrmia d’alta suficiència, entre altres.

Durant la presentació, el conseller Elena ha destacat que la reforma de la instal·lació suposa una “millora del confort per a qui hi treballa i permetrà l’estalvi energètic” que “convé a la Generalitat des del punt de vista econòmic i també climàtic”.

Elena ha remarcat que “aquesta actuació, que es fa amb fons europeus, no té només aquesta comissaria com a protagonista, sinó que són un total de sis” i ha afegit que “és un dels objectius del Govern que té a veure amb la revolució climàtica”.

Pel que fa a les dades de seguretat del Penedès, Elena ha agraït “l’esforç realitzat pel cos dels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb les policies locals de la comarca” i ha puntualitzat que “el treball i la presència exhaustiva a la zona han ajudat a mitigar els fets delictius”.

Elena ha manifestat que la comarca del Penedès és segura i Vilafranca també és una ciutat segura, però ha reconegut que “hi ha indrets on cal fer un esforç especialment rellevant”. Elena ha afegit que “la intensificació de la presència del cos policial en l’espai públic ha tingut el seu resultat, hi ha hagut una davallada dels fets delictius i el nostre compromís és seguir en la mateixa direcció”.

690.000€ per reduir un 30% el consum d’energia no renovable

El pressupost d’execució del contracte és de 689.099,86€, un import subvencionat amb els fons europeus del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) que busca millorar l’eficiència energètica d’aquest edifici.

Les obres es concretaran en a instal·lació d’un sistema solar fotovoltaic, la substitució de la il·luminació amb sistema LED, la substitució de calderes i del sistema de climatització per aerotèrmia, així com la substitució de la fusteria exterior i implementació d’un sistema de gestió d’instal·lacions.

  {"name":"2023/02/02/18/49/981596eb-afe3-4905-a453-55225b072bba.png","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":292452}

Amb aquestes actuacions s’aconseguirà una reducció del 30% del consum d’energia primària d’origen no renovable.

La finalitat és donar compliment als objectius establerts a l’Acord de Govern del 4 de desembre de 2018 de la Generalitat de Catalunya del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat 2018-2022; així com seguir les directrius de l’estudi de Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT 2050) alineats amb els objectius europeus de descarbonització i neutralitat climàtica de l’economia d’Europa per l’any 2050.

El Pla de Govern s’orienta a invertir en eficiència energètica, optimitzar la gestió energètica de la Generalitat, modernitzar les instal·lacions i reforçar el compromís amb el medi ambient. Tanmateix, l’Acord de Govern s’emmarca en el desenvolupament del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, que proposa el canvi del sistema energètic cap a un model d’energia neta i descentralitzada.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia