Territori

mini

Aprovada l'ampliació i millora d'equipaments sanitaris i assistencials al Vallès i al Maresme

query_builder   3 febrer 2023 14:04

event_note Nota de premsa

Aprovada l'ampliació i millora d'equipaments sanitaris i assistencials al Vallès i al Maresme

  1. La Comissió d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona possibilita la construcció de l’Escola Universitària d’Infermeria al costat de l’Hospital de Mollet del Vallès
  2. Llum verda també a l’ampliació del centre geriàtric Avinguda Puig i Cadafalch de Mataró, i a la millora de les seves instal·lacions actuals
  3. A Viladecavalls s’amplien els usos permesos al sector del Turó de Can Mitjans a industrial i logístic per facilitar el seu desenvolupament, i també la construcció del cementiri municipal

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ha autoritzat avui l’ampliació i millora de diversos equipaments sanitaris i assistencials a les comarques del Vallès Oriental, Occidental i del Maresme. En concret, es facilitarà la construcció de l’Escola Universitària d’Infermeria al costat de l’Hospital de Mollet del Vallès; l’ampliació del centre geriàtric Avinguda Puig i Cadafalch de Mataró, i l’impuls al polígon industrial i logístic del Turó de Can Mitjans, a Viladecavalls, que inclou la construcció del cementiri municipal.

En el cas de Mollet del Vallès, s’ha aprovat un Pla especial urbanístic per concretar l’ús d’una finca de 5.600 m2 a la cantonada entre la ronda de Pinetons i el carrer de Santa Perpètua. Es troba dins d’una gran illa d’equipaments comunitaris, com ara la residència i centre de dia Santa Rosa o l’Hospital de Mollet, situat a l’altra banda del carrer. El solar és titularitat de la Fundació Sanitària Mollet i està parcialment ocupat per algunes estructures que formaven part de la primera fase d’execució de l’antic projecte de l’edifici dels jutjats municipals, que es va aturar.

Amb el Pla aprovat avui, es concreta per al solar l’ús sanitari-assistencial, fent possible així la implantació de l’Escola Universitària d’Infermeria de la Fundació Sanitària Mollet i d’un nou auditori. Es preveu la construcció d’un edifici de planta baixa, dues plantes pis i un soterrani per allotjar aquests nous usos. La Comissió ha valorat l’interès públic de l’actuació, la possibilitat de donar resposta a les necessitats de la població i l’adequació del projecte a la normativa i a les condicions de l’entorn.

proposta{"name":"2023/02/03/12/17/b088585b-60a0-465b-89f0-78674957dff1.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":71219}


D’altra banda, la Comissió també s’ha mostrat favorable a una modificació del planejament de Mataró per ampliar el centre geriàtric Avinguda Puig i Cadafalch a la finca contigua, situada al número 212, i millorar les seves actuals instal·lacions, al número 208-210. Per aconseguir-ho, es canvia la qualificació urbanística de les dues parcel·les i es regulen els paràmetres de l’ordenació, que reconeixen l’edificació actualment existent al número 208-210.

getriàtric{"name":"2023/02/03/12/17/10746709-804d-4b03-9bae-0d78c7988d1f.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":113194}


D’aquesta manera, es podran incrementar les places de residents, eliminar les habitacions triples per convertir-les en dobles i individuals i ajustar les instal·lacions a la normativa més moderna. Es construirà una única edificació de planta baixa i cinc plantes pis i sota coberta. No obstant, abans de l’atorgament de la llicència d’obres caldrà un informe del Departament de Drets Socials.

Polígon industrial i logístic amb equipaments a Viladecavalls

Finalment, en el cas de Viladecavalls (Vallès Occidental), s’amplien els usos previstos al sector del Turó de Can Mitjans, passant de només terciari a predominantment industrials i logístics. D’aquesta manera, es vol facilitar el desenvolupament d’aquesta zona, situada a la banda nord del terme municipal.

Al centre de l’àmbit es troba la masia catalogada de Can Mitjans de Guardiola, en la què s’admetran usos hotelers, de restauració, comercial, oficines, educatiu, sanitari i assistencial, excloent els usos recreatius. També s’obtenen les cessions de sòl necessàries per construir el nou cementiri municipal i un equipament esportiu a l’aire lliure.

La modificació del planejament per tirar endavant aquests canvis inclou igualment un nou vial principal i els accessos necessaris al cementiri. Pel que fa als espais lliures públics, es conceben com un espai de transició a la franja est del sector, sobre la riera de Gaià, juntament amb una gran peça a la part central de l’àmbit.




1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 472987

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia